Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord Giel van Dijk

Oosterhout/Uden, 8 mei 2005 – Terwijl iedereen moederdag vierde hebben Giel van Dijk en Annette Wijnja op diverse wedstrijden de eer van de Biesboschzwemmers hoog gehouden. Giel zwom in Uden een limietwedstrijd en Annette Wijnja deed mee aan de tweede wedstrijd van Zuidelijke Cirkel. Dit is een wedstrijdcyclus voor zwemmers van 25 jaar en ouder, ofwel masters.

Giel van Dijk had zich ingeschreven op 3 afstanden, namelijk 50 school-, vrije- en vlinderslag. Op de eerste afstand verbeterde Giel zijn eigen clubrecord met ruim 1,5 seconden. Op de andere afstanden waren de verbeteringen minder spectactulair, maar ze geven voldoende vertrouwen voor de komende Brabantse Kampioenschappen.

Annette Wijnja had zich ingeschreven voor de 50 vrijeslag en de 100 wisselslag. Annette komt uit in de categorie 35+. Op de vrijeslag was zij de beste en bleef slecht 0,03 seconden boven haar beste tijd. Op de wisselslag was ze beter op dreef. Ze wist ruim 1,5 seconden van haar tijd te halen, maar moest genoegen nemen met het zilver.