Medailleregen voor minioren

Oosterhout, 21 mei 2022 – Terwijl een aantal zwemmers in Eindhoven een wedstrijd hadden kwamen bijna 20 zwemmers in Oosterhout aan de start van een minioren- en limietwedstrijd. De minioren wisten in totaal 17 medailles te veroveren verdeeld over 8 goud, 6 zilver en drie bronzen medailles. Daarnaast werden er nog 11 persoonlijke records verbeterd. Behalve de minioren kwamen er ook nog vier oudere zwemmers aan de start. Zij wisten vier persoonlijke records te zwemmen

Quintet behaald goud

De acht gouden medailles werden door vijf zwemmers behaald. Amy de Kooter was de beste op de 100 vlinder- en vrije slag en 200 wisselslag. De 100 vlinderslag zwom voor de eerste keer en zij was halverwege ruim twee seconden sneller dan ooit. Shanya Muilenburg behaalde ‘maar’ twee gouden medailles. Ze wist op de 50 vrije slag en 100 rugslag de concurrentie achter zich te houden en op de rugslag zwom ze een dik persoonlijk record. Cil de Vries, Femke van den Oven en Jesse Drewes behaalde ieder één gouden medaille en toevallig ook alle drie één zilveren medaille. Jesse en Cil verbeterden zich op beide nummers die ze zwommen.

Silke Jetten wist op de 50 vlinderslag en 100 rugslag naar de tweede plaats te zwemmen en zilver was er ook voor Björn Hoogerwerf op de 25 rugslag. De laatste drie medailles werden behaald door Björn op de 25 vrije slag en  Marley Spijker op de 25 rugslag en 50 vrije slag.

Persoonlijke records waren er verder voor Rivka Jetten, Ise Vink en Wessel van Wijk.

Lismannen op dreef

Naast de minioren kwamen Mirthe Bults, Jansje de Ridder en Anne en Rens Lisman namens de oudere zwemmers aan de start. Anne wist op de 100 rugslag ruim 12 seconden van haar persoonlijk record te halen. Voor Rens waren er verbeteringen op de 100 rugslag en 50 schoolslag. Bij de rugslag haalde Rens vier seconden van zijn tijd af en op de schoolslag ging het om bijna 0,4 seconden. Jansje wist ‘alleen’ op de rugslag zich te verbeteren, maar ze haalde wel bijna twee seconden van haar tijd af. Mirthe had de pech dat ze op beide nummers net boven haar beste tijden bleef.

Medio juni van dit jaar staan de minioren finales van Brabant op het programma. Diverse leden van de Biesboschzwemmers staan momenteel bij de beste 18 zwemmers op één of meerdere nummers en zullen dan in Roosendaal aan de start verschijnen. In datzelfde weekend hebben de junioren hun Nederlands Kampioenschap in Eindhoven.