Drie medailles tijdens eerste dag BMF2023

Oosterhout, 11 maart 2023 – De eerste dag van de Brabantse Minioren Finales 2023 is voor de zes zwemmers van de Biesboschzwemmers succesvol verlopen. Na ongeveer twee en een half uur zwemmen waren er drie medailles veroverd, één gouden en twee bronzen medailles.

De middag begon met de 200m vrije slag voor Wessel van Wijk. Wessel stond ingeschreven met zijn snelste tijd en hij wist deze met bijna 14 seconden aan te scherpen. Met zijn tijd van drie minuten en 3,12 seconden wist hij beslag te leggen op de tiende plaats.

De volgende zwemsters die aan de start kwamen, waren Shanya Muilenburg en Silke Jetten. De meiden begonnen hun finales met de 200m wisselslag. Allebei wisten hun persoonlijke records aan te scherpen. Shanya haalde ruim 14 seconden van haar beste tijd af en eindigde met de tijd van drie minuten en 39,39 seconden op de vierde plaats. Silke haalde nog meer van haar tijd af dan Shanya. De nieuwe tijd van Silke is ruim 24 seconden sneller en ze werd tiende.

Net als Shanya begon Jesse Drewes dit weekend ook met een vierde plaats. Op de 100m wisselslag haalde de jonge Drewes ongeveer 12 seconden van zijn beste tijd af en eindigde dus op een keurige vierde plaats.

Op de 50m vlinderslag kon er voor het eerst gejuicht worden door de aanwezige Biesboschzwemmers. Femke van den Oven wist in een spannende race beslag te leggen op de eerste plaats in een persoonlijk record van vijf seconden.

De tweede start voor Wessel was de 100m rugslag en helaas lukte het Wessel niet om bij de beste tien te eindigen. Echter met een persoonlijk record van ruim zes seconden kon hij ook op dit nummer tevreden terug kijken.

Het laatste nummer voor de pauze was de 100m schoolslag voor Shanya en Silke. Op dit nummer werden vijf zwemster gediskwalificeerd en helaas gold dit ook voor Shanya. Silke wist in een persoonlijk record van ongeveer zes seconden op een keurige 12e plaats te eindigen.

Op de 50m schoolslag wist Jesse voor een daverende verrassing te zorgen. Tijden het inzwemmen zag het er goed uit en ook in de wedstrijd zwom Jesse een keurige techniek. Jesse eindigde op de derde plaats met een verbetering van ongeveer 4 seconden.

Op de 50 rugslag voor Femke en Marley waren er geen prijzen, maar beide meiden wisten hun beste tijden aan te scherpen. Femke werd 8e en Marley haar eerste afstand leverde een 16e plaats op.

De laatste afstand voor Shanya en Silke was de 100m vrije slag en hierop nam Shanya revanche voor haar diskwalificatie op de 100m schoolslag. Shanya zwom een dik persoonlijk record van ruim vier seconden en opnieuw eindigde ze op een vierde plaats. Silke wist haar persoonlijk record met bijna twee seconden aan te scherpen en zij werd 17e.

Jesse sloot zijn eerste dag af met de 50m vrije slag en hierop zwom hij een klein persoonlijk record. Tussen zwemmers van ZVDO ’74 en Bijtelskil werd Jesse negende.

In het laatste persoonlijke nummer kwamen Femke en Marley voor het laatst aan de start. Marley haalde ongeveer negen seconden van haar tijd af en wist in de top 10 te eindigen. Marley werd namelijk negende. Femke wist te verrassen met een bronzen medaille dankzij een persoonlijk record van ongeveer zes seconden. Het verschil met het goud was minder dan twee seconden.

Morgen komen Shanya, Silke, Marley, Femke, Wessel en Jesse opnieuw op diverse nummers aan de start en krijgen ze gezelschap van Ilse van Wijk. Met de resultaten van vandaag in het achterhoofd zitten er misschien nog wel medailles in het vat.