Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing Brabantse Minioren Finales 2023 dag 2

Voorbeschouwing Brabantse Minioren Finales 2023 dag 2

De tweede dag van de Brabantse Minioren Finales 2023 in Oosterhout komen er 7 zwemmers aan de start en zij zijn goed voor 17 persoonlijke en één estafette start. De dag begint en eindigt met een estafette en daartussen staan 12 persoonlijke nummers.

Evenement website

Livetiming

Zondag 12 maart 2023

Inzwemmen 13:30 uur

Opkomst 14:00 uur

Wedstrijd ± 14:15 uur

Programma 16 50m vlinderslag jongens minioren 2, 3 en 4

Het eerste persoonlijke nummer van de tweede dag is de 50m vlinderslag voor jongste jongens. Jesse Drewes staat als 7e ingeschreven en er komen ook maar 7 jongens aan de start. Jesse is al ruim een seconde sneller geweest dan zijn inschrijftijd, maar voor het podium zal het nog veel sneller moeten.

Programma 17 100m wisselslag meisjes minioren 2, 3 en 4

Femke van den Oven, Marley Spijker en Ilse van Wijk komen namens de Biesboschzwemmers aan de start en Femke staat als snelste van de drie meisjes ingeschreven. Femke staat 9e maar Marley staat maar twee plaatsen lager ingeschreven en dus komen de meiden in dezelfde serie aan de start. Ilse start in de eerste serie want zij staat als 23e ingeschreven. Marley maar vooral Femke zijn al sneller geweest dan hun inschrijftijd.

Programma 18 100m vrije slag jongens minioren 4, 5 en 6

Wessel van Wijk is de oudste deelnemer en op het koningsnummer vinden Wessel terug op de 11e plaats van de 23 zwemmers die starten. Wessel is al een keer iets sneller geweest, maar er zit zeker nog veel meer in hem.

Programma 20 50m rugslag jongens minioren 2, 3 en 4

De tweede start voor Jesse is de rugslag sprint. Rugslag lijkt momenteel de beste slag van Jesse te zijn en we vinden hem dan ook terug op de vijfde plaats op de inschrijflijst. Jesse heeft een tijd staan die bijna drie seconden sneller is en misschien kan hij wel verrassen met een podiumplaats.

Programma 21 50m schoolslag meisjes minioren 2, 3 en 4

Femke en Marley komen ook op een sprintnummer aan de start, maar dan op de schoolslag. Marley is als snelste van de twee ingeschreven en staat op een 6e plaats. Femke vinden we terug op de 8e plaats en dus starten de beide meisjes in de laatste serie. Ze hebben snellere tijden staan, dus er kan een spannende strijd ontstaan al wordt het afwachten wat in de andere series gebeurt.

Programma 22 100m schoolslag jongens minioren 4, 5 en 6

Op het eerste nummer na de pauze komt Wessel voor de tweede keer deze middag aan de start. Wessel staat 14e ingeschreven van de 24 jongens. Het zou mooi zijn als hij de grens van twee minuten deze middag weet te doorbreken.

Programma 23 100m rugslag meisjes minioren 4 en 5

Silke en Shanya hebben beide een goede rugslag en dat blijkt ook wel uit de positie op de inschrijflijst. Silke staat als 4e ingeschreven en Shanya staat twee plaatsen lager. Shanya is al een keer nipt sneller geweest, maar dan staat ze nog steeds 6e.

Programma 24 100m vrije slag jongens minioren 2, 3 en 4

De laatste persoonlijke start voor Jesse is het koningsnummer, de 100m vrije slag. Jesse staat als 11e ingeschreven van de 12 jongens die starten. Het verschil tussen de snelste en langzaamste zwemmer ruim een halve minuut. Het zou mooi zijn als Jesse zijn inschrijftijd weet aan te scherpen.

Programma 25 50m vrije slag meisjes minioren 2, 3 en 4

Femke en Marley sluiten hun persoonlijke deelname af met de vrije slag sprint. Femke vinden we terug op de vierde plaats en Marley is de nummer 8 op de inschrijflijst. Ze zijn beide met hun snelste tijd ingeschreven. Voor het podium is een tijd binnen de 40 seconden waarschijnlijk nodig.

Programma 26 200m wisselslag jongens minioren 4, 5 en 6

Wessel sluit zijn minioren finales af op met een start op de 200m wisselslag. Wessel staat als 11e ingeschreven. Het zou mooi zijn als Wessel bij de snelste 10 weet te eindigen, want volgend seizoen behoort Wessel tot de junioren.

Programma 27 200m vrije slag meisjes minioren 4 en 5

Shanya en Silke sluiten hun minioren finales ook af met een 200 meter nummer, maar dan de vrije slag. Shanya staat als 6e ingeschreven en Silke is nummer 16 op de inschrijflijst. Dit laatste nummer zullen ze zeker proberen om nog één keer er alles uit te halen om hun tijden te verbeteren en misschien nog wel een aantal plaatsen te stijgen in de uitslag.

Programma 28 4x50m vrije slag gemengd minioren 2, 3 en 4

De laatste start waar De Biesboschzwemmers vermeld staat is de 4x50m vrije slag estafette voor de jongste zwemmers. Net als tijdens het minioren circuit hoeft een team niet uit twee jongens en twee meisjes te bestaan en daardoor kan er Biesboschzwemmers team aan de start verschijnen. De ploeg bestaande uit Ilse, Jesse, Marley en Femke heeft te maken met concurrentie van Hieronymus, Njord en PSV en heeft de vierde inschrijftijd. Misschien zit er nog wel een verrassing in aan het einde van twee dagen zwemmen.

Net als de eerste dag zijn er kansen, maar het is afwachten hoe de concurrentie het doet. Doordat er ingeschreven is met tijden uit het minioren circuit is het moeilijk om te weten wat de echte klassering is.