Opgericht op 20 mei 1968
 
Zilveren sluitstuk ‘Brabantse’

Zilveren sluitstuk ‘Brabantse’

Eindhoven, 2 juni 2024 – De laatste dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) heeft nog een medaille opgeleverd voor de Biesboschzwemmers. Daarnaast werden er ook nog drie persoonlijke records verbeterd.

Lars de Kooter wist aan het einde van de middag op de 200m wisselslag toe te slaan. Mede dankzij een hele goede schoolslag tikte hij als tweede Brabander aan en breidde zijn oogst van drie bronzen medaille daardoor met een zilveren medaille uit. Lars was exact twee seconden sneller dan zijn inschrijftijd en dit was ook zijn persoonlijk record. Ook op de 100m vrije slag en 50m rugslag wist Lars zijn tijden te verbeteren al ging het hier om minder grote verbeteringen.

Anne Lisman, Amy de Kooter en Shanya Muilenburg kwamen alle drie op de 200m vrije slag aan de start. Helaas lukte het de Anne en Amy niet om hun 50m bad tijden te verbeteren. Anne kwam daar het dichtste bij in de buurt. Shanya zwom de 200 ‘vrij’ voor het eerst in een 50 meter bad. Amy had eerder op de dag ook al 50m schoolslag gezwommen. De nieuwe techniek krijgt ze steeds beter onder de knie, maar dit resulteert nog niet in snellere tijden.

Met drie bronzen en een zilveren medaille kan er teruggekeken op twee weekenden van zwemmen. Daarnaast zijn er negen persoonlijke records verbeterd en waren er ook nog zes top tien noteringen. De komende tijd staan er nog Nederlandse Kampioenschappen op het programma en daarnaast start halverwege juni het open water seizoen in Bodegraven en Leiden.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com