Opgericht op 20 mei 1968
 
Brabants brons Lars de Kooter

Brabants brons Lars de Kooter

Eindhoven, 25 en 26 mei 2024 – Net als de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen begin mei in Eindhoven werden gehouden, worden ook de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion gehouden. De Biesboschzwemmers werden het eerste van twee weekenden door zes zwemmers vertegenwoordigd. De oogst na twee dagen zwemmen was een bronzen medaille, twee limieten voor Nederlandse Kampioenschappen en vijf persoonlijke records.

Lars de Kooter kwam dit weekend op de 50 en 100 schoolslag, 200, 400 en 1500m vrije slag aan de start en op alle onderdelen wist hij bij de beste tien in zijn categorie te eindigen. Op de 100 meter schoolslag behaalde Lars zijn beste prestatie door naar het brons te zwemmen. Op zowel de 50 meter als de 100 meter wist Lars ruimschoots binnen de limiet te blijven voor de Nederlandse Kampioenschappen die de volgende maand op de planning staan. Op 400m vrije slag wist Lars zijn enige persoonlijke record te zwemmen, hij was ongeveer een halve seconde sneller dan zijn beste tijd ooit en hiermee werd hij vijfde.

Amy de Kooter, Shanya Muilenburg en Jansje de Ridder zwommen alle drie de 50 en 100m vrije slag. Alle drie wisten op de 100 ‘vrij’ hun snelste tijd aan te scherpen en zij deden dit met meerdere seconden. Amy startte ook nog op de 50 rugslag en bleef hier boven haar tijd steken. Jansje zwom op de 400m wisselslag naar een zevende plaats.

Anne Lisman en Anieke aan de Wiel zwommen net als de andere drie meiden 50m vrije slag en Anieke wist haar snelste tijd ooit met 14(!) seconden aan te scherpen, maar haar tijd had ze vijf jaar geleden gezwommen en het was dus de hoogste tijd om deze aan te scherpen. Anne bleef net boven haar tijd steken.

Het eerste weekend van juni komen Lars, Amy, Anne, Jansje en Shanya samen met Thomas Verschoor aan de start van het tweede weekend van de ‘Brabantse’. Er lijken dan opnieuw kansen te zijn om medailles te winnen.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com