Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers in goede vorm

Biesboschzwemmers in goede vorm

Oosterhout/Gouda, 23 en 24 maart 2024 – Opnieuw hadden de zwemmers van de Biesboschzwemmers een druk weekend, maar net als het vorige weekend werd er weer goed gepresteerd. In Oosterhout kwamen 30 zwemmers aan de start van de vijfde minioren- en limietwedstrijd. De oogst was 19 medailles en daarnaast werden er ook nog bijna 40 persoonlijke records gezwommen. In Gouda was de groep met vijf zwemmers veel kleiner, maar de vier persoonlijke records, drie clubrecords, twee Brabantse Masters Records en een Nederlands Masters Record lieten zien dat er ook daar een hoog niveau werd gehaald.

Goud voor Drewes, van Felius en van den Oven

Jesse Drewes, Bram van Felius en Femke van den Oven wisten in Oosterhout gezamenlijk zes gouden medailles te veroveren. Jesse en Femke waren de beste op de 200m wisselslag en daarnaast wist Femke ook nog de 100m school- en vrije slag te winnen. Bram was als jongste deelnemer goed voor goud op de 25m school- en vrije slag. Jesse wist op de 100m school- en vrije slag ook nog naar het zilver te zwemmen en deze kleur was er ook voor Marley Spijker, Lars van der Zouwen, Michael van den Bogerd en Rianne Cornet. Marley moest iedere keer Femke voor zich dulden en Lars was tweede op de 50m schoolslag tijdens zijn eerste wedstrijd. Rianne en Michael waren op de 50m rugslag als tweede aan de finish. Michael en Lars haalden ook nog bronzen medailles en dat deden ook Bram en Romy van Goor. De medaillewinnaars wisten naast medailles ook nieuwe toptijden te zwemmen en dat deden ook Noa Drewes, Björn Hoogerwerf, Rodin Klop en Ilse van Wijk.

Vink doorbreekt grens

Tijdens de minioren wedstrijden doen ook zwemmers vanaf 12 jaar mee en deze keer in Oosterhout stond onder andere de 50m vrije slag op het programma. Rik Vink wist voor het eerst de grens van 30 seconden te slechten op dit nummer. Anieke aan de Wiel en Shanya Muilenburg verbeterden zich ook op de 50 ‘vrij’ en wisten zich hierdoor te plaatsen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Dit deden ook Lars en Amy de Kooter en Jansje de Ridder op de 400m vrije slag. Persoonlijke records waren er verder voor Mirthe Bults, Anne Lisman, Louise Lobbezoo, Michael Verschoor, Hannah Vink, Nienke Westerhout, Wessel van Wijk en Lisa van Willigen.

Nederlands record Goelema

In Gouda startte Marjo Goelema op de 50m school- en vlinderslag en op beide nummers verbeterde ze de clubrecords en Brabantse Masters Records. Daarnaast wist ze op de 50m schoolslag ook het Nederlands Masters Record in haar categorie aan te scherpen. Anne-Marie Verschoor-Vos zwom op de 100m vrije slag naar een nieuw persoonlijk record en dit was ook goed voor een clubrecord bij de masters. Nadine Scheeve, Kirsten van der Steen en Henri Verschoor wisten ook op een nummer zich te verbeteren.

Na het paasweekend staan er weer wedstrijden op de kalender en opnieuw wordt het een druk weekend met deelname in Sarajevo (BiH), Rosmalen en Oosterhout. Alle wedstrijden hebben als doel om nog beter in vorm te komen voor de belangrijke wedstrijden die later op de kalender staan.

Uitslag Minioren circuit deel 5

Uitslag Limiet deel 5

Uitslag ROM 4