Opgericht op 20 mei 1968
 
Jeugd Biesboschzwemmers snel in 50 meter bad

Jeugd Biesboschzwemmers snel in 50 meter bad

Eindhoven, 18 februari 2024 – Zeven leden van de Biesboschzwemmers kwamen in Eindhoven aan de start van een drukbezochte limietwedstrijd. Na ruim vijf uur zwemmen ging iedereen met minimaal één persoonlijk record naar huis.

De middag begon met de 400m vrije slag en daarop kwam Jansje de Ridder aan de start. Ze zwom een keurige race en wist ruim twee seconden van haar persoonlijk record af te halen. Later op de middag wist Jansje op de 50m rugslag ook nog bijna zeven tienden sneller dan ooit te zwemmen.

Lars de Kooter kwam drie keer aan de start en vooral zijn race op de 200m rugslag was goed. Lars verbeterde zich met ruim twee seconden. Zijn races op de 50m vlinderslag en 200m wisselslag waren redelijk, maar geen verbeteringen van zijn snelste tijden.

Shanya Muilenburg, Amy de Kooter en Anne Lisman kwamen op de 50m vrije slag aan de start. Shanya haalde bijna een seconde van haar tijd af en Amy bijna acht tienden van een seconde. Anne was op de 50 ‘vrij’ niet sneller dan haar beste tijd, maar later op de 100m vrije slag was ze twee seconden sneller dan eerder. Shanya wist op de 50m vlinderslag ruim vijf seconden van haar beste tijd uit het 50 meter bad te halen.

Michael en Thomas Verschoor kwamen allebei drie keer aan de start en beide wisten twee persoonlijke records te zwemmen. Michael was twee keer sneller dan ooit op de 50m vlinderslag. Eerst tijdens de 200m wisselslag en later op de vlinderslag sprint. Thomas begon met de 100m vrije slag en hierop haalde hij ruim een seconde van zijn beste tijd. Later wist hij op de 50 schoolslag ruim zeven seconden van zijn beste tijd te halen.

In diverse gevallen waren de gezwommen tijden zelfs sneller dan de persoonlijke records uit het 25 meter bad, dus dat belooft nog veel voor de komende wedstrijden. Deze zwemmers komen begin maart in Andel weer aan de start tijdens een minioren- en limietwedstrijd.

Uitslag Limietwedstrijd 2024 lange baan Eindhoven