Opgericht op 20 mei 1968
 
Veel records voor masters Biesboschzwemmers

Veel records voor masters Biesboschzwemmers

Papendrecht, 17 februari 2024 – In Sportcentrum Papendrecht waren de Biesboschzwemmers gastheer voor bijna 170 masters uit heel Nederland en zelfs België. Aan de start kwamen zwemmers van 20 tot en met 97 jaar en door de Biesboschzwemmers werden mooie resultaten geboekt. Na ruim twee en een half uur zwemmen wisten de masters 2 Nederlandse en 4 Brabantse Masters Records te verbeteren. Daarnaast waren er ook nog drie wedstrijdrecords, zogenaamde Zuidelijke Cirkel Records, 11 clubrecords en 10 persoonlijke records.

Marjo Goelema kwam deze middag één keer persoonlijk aan de start, maar op ‘haar’ 100 meter schoolslag wist ze twee Nederlandse en twee Brabantse Masters Records, twee Zuidelijke Cirkel Records en twee clubrecords te zwemmen. Marjo was na 50 meter sneller dan de oude recordtijden en ook haar eindtijd was sneller dan de oude tijden. Naast de records op de schoolslag was Marjo ook op de 50 meter vrije slag sneller dan het oude clubrecord en het Brabantse Record.

Het laatste Brabantse record werd gezwommen door Johanna van Wijnen op de 25m vrije slag. Johanna was 0,04 seconden sneller dan Marjo in november 2023. Deze tijd was ook goed voor een clubrecord en dat zwom Johanna ook op de 25m rugslag. Johanna zwom op de 100m vrije slag en 25m rugslag persoonlijke records.

Jade Groeneveld, Neel Gielen en Harry Cornet zwommen ook clubrecords. Jade deed dit op de 25m vrije slag en verbeterde haar eigen persoonlijke record. Ook Neel zwom een clubrecord op de 25m vrije slag. Daarnaast zwom Neel ook sneller op de 50m vrije slag dan haar oude recordtijd. Harry verbeterde zijn record op de 100m schoolslag moet 0,01 seconde en was hij ook sneller op de 400m wisselslag.

Het laatste clubrecord werd gehaald door Marjo samen met Sabrina Boekhout, Mandy Swart en Sanne van de Pol. Op de 4x50m vrije slag bleven ze net boven de 2 minuten steken, maar waren wel sneller dan het oude clubrecord. Bij thuiskomst bleek dat ze ook sneller waren dan het Zuidelijke Cirkel Record. Ze verbeterden dit record met ruim twee seconden.

Naast Jade en Johanna zwommen ook Sander van Tilburg, Henri Verschoor, Ingmar Visser en Dirk de Vree persoonlijke records. Sander deed dit op de 100m vlinder- en vrije slag en Henri op de 25 en 100m vrije slag. Ingmar haalde bijna drie seconden van zijn tijd op de 200m rugslag en Dirk was ruimschoots sneller dan zijn oude toptijd op de 100m vrije slag.

De datum van de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel is nog niet bekend, maar begin mei zijn in Eindhoven de Nederlandse Masters Kampioenschappen en daar zullen de Biesboschzwemmers zeker aan de start verschijnen en mogelijk doen ook een aantal leden mee aan de Europese Masters Kampioenschappen in Belgrado (SRB) eind juni en begin juli.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2024 deel 1