Opgericht op 20 mei 1968
 
Veel persoonlijke records en medailles tijdens sprintwedstrijd

Veel persoonlijke records en medailles tijdens sprintwedstrijd

Gorinchem, 20 januari 2024 – In Gorinchem organiseerde Bijtelskil samen met ZVDO ’74 een sprintwedstrijd. Op het programma alle slagen maar dan alleen maar 25 of 50 meter. De Biesboschzwemmers waren met 18 zwemmers aanwezig en er werden bijna 40 persoonlijke records gezwommen. Daarnaast werden er ook 6 gouden, 9 zilveren en 6 bronzen medailles gewonnen.

Voor Jesse Drewes, Björn Hoogerwerf, Shanya Muilenburg en Femke van den Oven waren er gouden medailles. Jesse was de beste op de 25m vlinderslag en 50m rugslag, terwijl Björn op de 50m schoolslag naar het goud zwom. Shanya wist, net als Jesse, de 25m vlinderslag te winnen en Femke was de beste op de 50m rug- en vrije slag.

Jesse wist op de 50 school- en vrije slag naar het zilver te zwemmen in nieuwe persoonlijke records en Björn werd tweede op de 25m vlinder-, rug- en vrije slag. Op de rug- en vrije slag zwom hij nieuwe persoonlijke records. Danée Klop wist op de 25m vrije slag naar een tweede plaats te zwemmen en Shanya deed dit op de 50m rug- en vrije slag. Op de 25m vlinderslag was er een zilveren medaille voor Femke.

Naast het goud en zilver werden er nog bronzen medailles behaald. Noa Drewes deed dit in haar tweede wedstrijd op de 25m school- en vrije slag in nieuwe records. Bram van Felius ging ook naar huis met twee bronzen medailles en hij behaalde deze op de 25m rug- en schoolslag. Hannah Vink zwom voor het eerst sinds lange tijd een wedstrijd en op de 50m rugslag behaalde ze een bronzen medaille, dat was het enige nummer waarop ze geen medaille behaalde. Op de 50m vlinder-, school- en vrije slag waren er wel nieuwe persoonlijke records. Wessel van Wijk was de laatste die een medaille behaalde en hij deed dit op de 50m rugslag.

Persoonlijke records waren er verder voor Mirthe Bults, Romy van Goor, Anne Lisman, Louise Lobbezoo, Marley Spijker, Michael en Thomas Verschoor en Rik Vink. In sommige gevallen ging het om enkele honderdsten, maar in enkele gevallen ook meerdere seconden.

Een deel van deze zwemmers komt het komende weekend weer aan de start tijdens een competitie wedstrijd in Gorinchem en de jongste zwemmers hebben medio februari een evenement in Andel.

Uitslag Sprintwedstrijd