Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie clubkampioenen prolongeren hun titel

Drie clubkampioenen prolongeren hun titel

Andel, 23 december 2023 – In AquaAltena te Andel hebben de Biesboschzwemmers hun Winter Club Kampioenschappen 2023 (WCK2023) gehouden. De zwemmers vanaf 12 jaar moesten 100m wisselslag en een 100 en 50 meter naar keuze zwemmen en de tijden werden bij de 25-plussers vergeleken met de Nederlandse Masters Records en bij de zwemmers onder 25 jaar met de KNZB A-niveautabellen. Drie zwemmers wisten hun titel te prolongeren en bij de masters heren was er een nieuwe kampioen.

Op basis van de inschrijvingen zouden bij de zwemmers onder 25 jaar de kampioenen van 2022 hun titel prolongeren en dit bleek ook zo te zijn. Jade Groeneveld wist bij de dames met zeer snelle tijden op de 100m wisselslag en 50m vlinderslag haar titel te verdedigen. Jansje de Ridder en Amy de Kooter maakten het podium vol. Zowel Jansje als Amy zwommen allebei een persoonlijk record. Bij de jongens was Lars de Kooter vorig jaar de winnaar en ook deze keer ging hij met de winst naar huis. Met een persoonlijk en clubrecord bij de jongens onder 15 en 17 jaar op de 100m schoolslag gaf hij zin titel extra glans. Thomas Verschoor wist zijn broer Michael voor te blijven en eiste de tweede plaats op. Bij de masters dames was Marjo Goelema vorig jaar de winnares en zij wist Annette Wijnja en Sanne van de Pol voor te blijven. Bij de heren leek de strijd tussen Erik Drewes, Paul Wijnja en Robin Iking te gaan. Na de eerste afstand was er een klein verschil tussen Erik en Robin, maar na de tweede afstand had Erik een voorsprong op Robin genomen. Uiteindelijk was Erik de beste van de drie heren voor Paul en Robin.

De jongste zwemmers zwommen 25m rug-, school- en vrije slag en bij de meisjes was Noa Drewes de enige deelneemster en dus de winnares. Bij de jongens ging Bram van Felius er met de winst vandoor. Hij wist Lukas van Wijk en Rodin Klop voor te blijven. De 8 en 9 jarigen zwommen dezelfde slagen, maar dan 50 meter en bij de jongens was Björn Hoogerwerf de enige deelnemer en dus de winnaar van de grootste beker. Bij de meisjes ging de strijd tussen Ilse en Mirthe van Wijk en Danée Klop. Danée was de jongste van deze drie dames maar was wel de winnares voor Mirthe en Ilse. De 10 en 11 jarigen zwommen naast de 100m wisselslag ook nog twee keer een 50 meter, maar dan wel verschillende slagen. Jesse Drewes was de enige jongen en dus de winnaar. Ondanks dat hij deze hele week niet fit was, wilde hij toch meedoen. Bij de meisjes was het vanaf het begin duidelijk dat Femke van den Oven de beste zou zijn. Zij wist Shanya Muilenburg en Rianne Cornet voor te blijven. Femke zwom op alle drie de nummers nieuwe toptijden.

Na het officiële gedeelte was er de familie-estafette. Eén of twee ouders zwemmen met één of twee kinderen en het snelste trio is de winnaar. Uiteindelijk zat er 0,07 seconden tussen de eerste twee trio’s en ging de grootste beker met Anne-Marie, Thomas en Michael Verschoor mee naar huis. André, Celine en Yara Besselink moesten genoegen nemen met het zilver. De laatste beker ging met Dirk, Lars en Amy de Kooter mee naar huis.

Over een jaar zijn er waarschijnlijk weer kampioenschappen en dan is het afwachten wie er dan met de prijzen naar huis gaan. In de tussentijd staan er nog vele wedstrijden op het programma zoals de Brabantse Winter Kampioenschappen in het tweede en derde weekend van januari volgend jaar.

Uitslag Winter Club Kampioenschappen 2023 (WCK2023)