Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing WCK2023

Voorbeschouwing WCK2023

Morgen staan de Winter Club Kampioenschappen 2023 (WCK2023) op het programma en er komen 47 deelnemers aan de start, maar niet alle deelnemers zullen in aanmerking komen voor de prijzen omdat ze niet op drie nummers aan de start verschijnen. Op de livetiming-pagina komen de uitslagen te staan.

Senioren en Masters

De zwemmers van 12 jaar en ouder zwemmen 100m wisselslag en daarnaast een 100 en 50 meter naar keuze. Bij de dames masters zijn er drie dames die op drie afstanden aan de start verschijnen en Annette Wijnja lijkt een goede kans te hebben om de titel op te eisen, maar het verschil met Marjo Goelema is minder dan een seconde. Sanne van de Pol is derde zwemster die alle nummers zwemt. Bij de heren zijn er elf zwemmers die alles zwemmen. Harry Cornet maakte de beste kans op de titel. Erik Drewes en Robin Iking staan op de tweede en derde plaats, maar het verschil met Paul Wijnja is niet groot. De tijden worden vergeleken met de Nederlandse Masters Records.

Bij de senioren strijden zeven meisjes en vier jongens om de prijzen. Jade Groeneveld en Lars de Kooter maken een goede kans om hun titels van vorig jaar te prolongeren. Bij de meisjes staan Jansje de Ridder en Amy de Kooter op de plaatsen twee en drie. Bij de jongens lijkt de strijd om de overige podiumplaatsen te gaan tussen Michael en Thomas Verschoor. Hun tijden worden vergeleken met de KNZB A-niveau tabellen.

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is dat ze geen diskwalificatie oplopen, want dan is de kans op een hoge klassering verkeken.

Minioren

De oudste minioren zwemmen 100m wisselslag en twee verschillende 50 meters. Jesse Drewes is de enige jongen en kan dus voor het hoogste podium gaan. Bij de meisjes staat Femke van den Oven net voor Shanya Muilenburg. De overige meisjes hebben nog nooit 100m wisselslag gezwommen en dus wordt het afwachten wie de derde plaats opeist.

Bij de minioren 3 en 4 wordt 50m rug-, school- en vrije slag gezwommen. Ilse van Wijk en Mirthe van Wijk staan op basis van de inschrijftijden op de plaatsen één en twee. Danée Klop heeft nog nooit 50m rugslag en dus is het afwachten wat de volgorde gaat worden. Bij de jongens komen Björn Hoogerwerf en Michael van den Bogerd aan de start. Michael zwemt zijn eerste wedstrijd.

Van de vijf jongste minioren heeft alleen Ise Vink 25m rug-, school- en vrije slag gezwommen, dus voorspellingen zijn hier niet te doen. Noa Drewes is het tweede meisje dat meezwemt. Bij de jongens bestaat de deelname uit Bram van Felius, Lukas van Wijk en Rodin Klop.

Na het officiële gedeelte is de familie-estafette. Er zijn al zes teams ingeschreven, maar er kunnen nog meer families en gelegenheidsteams meedoen. Een familieteam bestaat uit één of twee ouders met zijn/haar kind(eren).

Voordat de prijzen uitgereikt worden is de kaarsjesestafette en nadat iedereen omgekleed is zullen in de hal van het zwembad de prijzen uitgereikt worden. Maar ook voor degene die niet op het podium eindigen is er een herinnering.