Opgericht op 20 mei 1968
 
Records voor Johanna van Wijnen

Records voor Johanna van Wijnen

Amersfoort/Zwijndrecht, 16 december 2023 – In zowel Amersfoort als Zwijndrecht werden masterswedstrijden georganiseerd en op beide locaties werden mooie tijden gerealiseerd. In totaal werden er acht persoonlijke records, zes clubrecords en een Brabants Masters Record gezwommen.

Brabants Record Johanna van Wijnen

Johanna is een echte rugslag zwemster en ook in Zwijndrecht wist ze op de 200m rugslag haar eigen  Brabants en clubrecord aan te scherpen. Ze haalde enkele tienden van haar oude tijd af. Naast de 200 meter zwom Johanna ook nog 50m rug- en vrije slag en op de eerste afstand verbeterde Johanna het clubrecord.

Anne-Marie Verschoor-Vos en Richard Tiemstra zwommen beide ook twee clubrecords. Anne-Marie deed dit op de 50m vlinderslag en 200m vrije slag en op beide afstanden verbeterde ze ook haar inschrijftijden. Richard zwom de 800m vrije slag en halverwege en op het einde noteerde hij clubrecords.

Henri Verschoor zwom, net als Anne-Marie, 50m vlinderslag en 200m vrije slag en op beide afstanden was hij ook sneller dan zijn inschrijftijden.

Dirk de Vree is sinds kort lid bij de Biesboschzwemmers en zwom voor het eerst een wedstrijd. Dirk startte op de 50m en 200m vrije slag en hij deed dit zeer verdienstelijk.

Tevreden trio

De wedstrijd in Amersfoort werd gehouden in het 50 meter bad en Sanne van de Pol, Mandy en Nico Swart waren tevreden over hun races. Sanne wist op de 50m vlinderslag haar beste tijd aan te scherpen en Mandy deed dit op de 50m rugslag. Nico liet vooral een goede 200m vrije slag zien.

De zaterdag voor de kerst staan de clubkampioenschappen op het programma en ook daar zullen de masters aanwezig zijn om te strijden om de titel bij de dames en heren masters. Volgend jaar staan er voor de masters weer diverse wedstrijden op het programma en misschien is er wel deelname aan de Europese Masters Kampioenschappen eind juni in Belgrado (SRB).

Uitslag ROM 2

Uitslag ZMC ZPC AMERSFOORT