Opgericht op 20 mei 1968
 
Persoonlijk record Lars de Kooter

Persoonlijk record Lars de Kooter

Den Haag, 17 december 2023 – Een week na de enigszins teleurstellend verlopen Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2023 (NJKkb2023) in Eindhoven stond Lars de Kooter namens de Biesboschzwemmers weer aan de start van een Nederlands Kampioenschap. In Den Haag werd voor de junioren de lange afstand kampioenschappen gehouden en Lars mocht starten op de 1500m vrije slag. Na 60 banen zwemmen wist Lars voor het eerst een persoonlijk record te zwemmen op de 1500 meter tijdens een Nederlands Kampioenschap.

In de eerste van vier series mocht Lars startten omdat hij vorig november voldaan had aan de limiet en deze ook nog voor deze editie geldig was. Vooraf had hij twijfels over de vorm, want hij voelde zich nog steeds niet volledig fit. De eerste 200 meter gingen iets langzamer dan een jaar geleden, maar daarna wist Lars een goed tempo vast te houden. Na 800 meter was het verschil opgelopen tot 10 seconden ten opzichte van het schema van vorig jaar. Het tweede deel van race ging echter moeizamer en zeker tussen 1200 en 1400 meter verloor Lars op het schema, maar zijn eindtijd was toch nog ruim zeven seconden sneller dan zijn beste tijd en bijna negen seconden sneller als vorig jaar in hetzelfde zwembad.

Het komende weekend komt Lars aan de start van de clubkampioenschappen en zijn doel is dan om zijn titel te prolongeren. Dit zal dan de derde keer zijn dat Lars clubkampioen wordt bij de heren senioren. De wedstrijden worden gehouden in AquaAltena in Andel en beginnen om 15.15 uur.

Uitslag Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2023