Opgericht op 20 mei 1968
 

Mastersrecords voor masters Biesboschzwemmers

Eindhoven, 26 november 2023 – De laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel bracht masters uit heel Nederland naar Eindhoven. Namens de Biesboschzwemmers kwamen 16 zwemmers aan de start en zij wisten twaalf clubrecords, een Brabants Masters Record en vier Zuidelijke Cirkel Records te zwemmen.

De middag begon met de 4x100m wisselslag estafette en hierop wisten Johanna van Wijnen, Marjo Goelema, Anne-Marie Verschoor-Vos en Annette Wijnja een Zuidelijke Cirkel en clubrecord te zwemmen. Johanna wist als startzwemster op de rugslag ook het clubrecord aan te scherpen. Later wist zij op de 200m rugslag het Brabants en Zuidelijke Cirkel Record aan te scherpen. Daarnaast zwom ze op de 25m rugslag ook nog een clubrecord in haar categorie. Johanna is sinds oktober lid van de Biesboschzwemmers, maar heeft op jonge leeftijd op een hoog niveau gezwommen. Zij heeft namelijk namens Zweden deelgenomen aan de Olympische Spelen. Aan het einde van de dag zwom ze met dezelfde dames ook nog een nieuw Zuideliijke Cirkel en clubrecord op de 4x100m vrije slag. Marjo zwom naast deze estafettes ook nog de 50m schoolslag en hierop zwom zij het tweede Zuidelijke Cirkel Record namens de Biesboschzwemmers. Annette zwom op de 25m vlinderslag, 50 en 100m vrije slag nieuwe clubrecords. Sanne van de Pol was de laatste dame die deze middag een clubrecord zwom. Zij wist het clubrecord op de 25m vrije slag aan te scherpen met enkele tienden van een seconde.

Paul Wijnja startte deze middag onder andere op de 25m vlinder- en rugslag en op beide nummers zwom hij nieuwe clubrecords. Op de rugslag was Paul bijna een seconde sneller dan zijn beste tijd. Aan het einde van de dag wist hij samen met Wouter van der Stelt, Henri Verschoor en Sander van Tilburg op de 4x100m vrije slag heren een nieuw clubrecord te zwemmen. Naast zijn deelname aan de estafette wist Sander op de 100m schoolslag en 400m wisselslag zijn tijden aan te scherpen. Op de schoolslag was hij ongeveer een halve seconde sneller, maar op de 400 ‘wissel’ ging Sander ruim 11 seconden sneller dan zijn beste tijd. Henri zwom persoonlijk ook nog de 100m vrije slag en hij wist zijn beste tijd met 0,18 seconden aan te scherpen.

Naast Sander en Henri wist Antoinette Kant op de 25 en 50 meter vrije slag haar beste tijden aan te scherpen. Bij de 25 meter was het 0,03 seconden, maar op de 50 meter ging het om ruim drie kwart van een seconde.

In Eindhoven kwamen ook nog twee zwemmers aan de start die niet tot de masters categorie horen, namelijk Thomas en Michael Verschoor. Zij zwommen 25m schoolslag en 50m schoolslag en op de schoolslag waren ze allebei vele seconden sneller dan ze ooit hadden gezwommen. De tijden die ze hadden staan, hadden ze acht jaar geleden gezwommen. Thomas wist op de 50m vrije slag zijn snelste tijd met bijna een seconde te scherpen en hij wist voor het eerst binnen de 29 seconden te finishen.

Over enkele weken staat er weer een masterswedstrijd voor enkele zwemmers op het programma en het jaar wordt afgesloten met de clubkampioenschappen in Andel voordat de Kerstvakantie begint.

Uitslag ZC2023 deel 6