Opgericht op 20 mei 1968
 
Dertien medailles en 25 persoonlijke records Biesboschzwemmers

Dertien medailles en 25 persoonlijke records Biesboschzwemmers

Andel, 25 november 2023 – In AquaAltena werd de tweede minioren- en limietwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Zestien Biesboschzwemmers tot 18 jaar kwamen daar aan de start en bij de jongste zwemmers werden zes gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles behaald. Daarnaast waren zij goed voor 14 persoonlijke records, de zwemmers vanaf 12 jaar ‘scoorden’ elf persoonlijke records en daarnaast werd daar een clubrecord verbeterd.

Femke van den Oven, Romy van Goor en Jesse Drewes wisten gouden medailles te veroveren. Femke deed dit op de 100 rug- en vrije slag en de 200m wisselslag en voor Jesse was er goud op de 200 wisselslag. Femke en Jesse zwommen de 200 wisselslag voor de eerste keer en wisten een keurige prestatie neer te zetten. Romy was de beste op de 50 school- en vrije slag. Naast het goud op de 200 ‘wissel’ behaalde Jesse zilver op de 100 rug- en vrije slag. Björn Hoogerwerf en Ilse van Wijk wisten allebei een keer tweede te worden. Zij deden dit respectievelijk op de 50 rugslag en 50 vrije slag. Björn wist op de 50 vrije slag naar een derde plaats te zwemmen en Ise Vink wist op twee nummers als derde te eindigen. Ise behaalde bronzen medailles op de 50 vrije slag en 100 wisselslag.

Deze zwemmers behaalden allemaal meerdere persoonlijke records en mogen over twee weken opnieuw tijdens een miniorenwedstrijd laten zien wat ze kunnen.

Voor de zwemmers vanaf 12 jaar waren er geen medailles maar zij lieten goede tijden noteren. Voor deze zwemmers stonden vier nummers op het programman, namelijk 200m schoolslag, 50 rugslag, 100 wisselslag en 50m schoolslag. Op de langste afstand, de 200m schoolslag, kwamen Lars en Amy de Kooter en Michael Verschoor aan de start. Alle drie wisten hun persoonlijke records te verbeteren. Lars zwom bijna twee seconden sneller dan zijn snelste tijd en verbeterde hierdoor ook de clubrecords bij de jongens onder 15, 17 en 19 jaar. Michael en Amy haalden respectievelijk ruim vier en zeven seconden van hun inschrijftijd. Amy was na 100 meter ook sneller dan zij ooit is geweest. Op de rugslag sprint waren Rens Lisman, Shanya Muilenburg, Rik Vink, Wessel van Wijk sneller dan ooit en dit werd door Anne Lisman, Shanya en Rik ook gepresteerd op de 100 wisselslag.

Ook deze zwemmers zullen over twee weken weer aan de start van een limietwedstrijd verschijnen, want deze wordt gelijk met de miniorenwedstrijd georganiseerd. Lars zal dan daar aan de start verschijnen, want hij komt dan aan de start van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven. Lars heeft zich op de 100 en 200 schoolslag en 400 wisselslag direct geplaatst en misschien mag hij ook nog starten op de 200 en 400m vrije slag.

Uitslag Minioren deel 2

Uitslag Limietwedstrijd deel 2