Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers handhaven zich in de top

Biesboschzwemmers handhaven zich in de top

Andel, 11 november 2023 – In AquaAltena te Andel hebben de Biesboschzwemmers de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen. Samen met zwemmers van De Duck uit Brielle en Poseidon ’56 uit Ridderkerk werden er goede tijden op de klokken gezet. Na ongeveer twee en een half uur zwemmen stond de teller met persoonlijke records voor de Biesboschzwemmers stil op een aantal van vierentwintig. Na de eerste wedstrijd nemen de Biesboschzwemmers de derde plaats in en de verwachting is dat dit na deze wedstrijd ook nog is.

Sinds dit seizoen is het programma voor de competitie aangepast en dat houdt in dat de 400m vrije slag in het programma is opgenomen. Wessel van Wijk en Amy de Kooter mochten deze middag dit nummer zwemmen. Wessel deed dit voor de eerste keer en wat vooral op viel is dat hij een vlakke race wist te zwemmen en daarmee de nodige punten voor de vereniging wist te verdienen. Amy heeft de 400 ‘vrij’ al eerder gezwommen en nu was ze ruim twintig seconden sneller. Later op de middag zwommen ze ook nog de 100m vlinderslag en ook dit was voor Wessel de eerste keer. Amy haalde bijna negen seconden van haar tijd af. Ook Mirthe Bults, Lars de Kooter, Anne en Rens Lisman, Michael Verschoor en Rik Vink wisten zich op dit nummer te verbeteren. Voor Anne, Anieke aan de Wiel en Lars stond er ook nog 200m vrije slag op het programma en hierop waren Anne en Anieke sneller dan ooit, vooral de verbetering van Anne met ruim zeven seconden viel op. Mirthe, Rens, Michael, Rik, Thomas Verschoor en Jansje de Ridder zwommen 200m wisselslag naast de 100 ‘vlinder’ en Jansje, Thomas  en Rik wisten zich te verbeteren. De verbeteringen varieerden van enkele honderdsten tot meerdere seconden.

De jongste zwemmers Jesse Drewes, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven en Marley Spjikers zwommen de 100m rugslag en 50m vrije slag. Jesse verraste met een sterke rugslag dit hij voor de eerste keer zwom en Marley wist zich op dit nummer te verbeteren. Op de 50m ‘vrij’ waren Marley en Femke sneller dan ooit.

De dames en heren hadden deze middag drie individuele nummers op het programma staan, namelijk de 200m wisselslag, 100m vlinderslag en 50m vrije slag. Vooral de tijden van Sabrina Boekhout en Jade Groeneveld op de vlinderslag vielen op. Zij deden het beter dan verwacht, maar de inbreng van Mandy Swart, Robin Iking, Erik Drewes en Pieter Pijnenburg waren ook belangrijk. Naast de persoonlijke nummers stonden er ook estafettenummers op het programma en hierin kwamen deze zes zwemmers aangevuld met Anne-Marie Verschoor-Vos bij de dames en Lars bij de heren aan de start en wisten zij mooie eindtijden te noteren.

De derde wedstrijd van de zwemcompetitie is eind januari en dan mogen de Biesboschzwemmers in Gorinchem zwemmen. De tegenstand komt dan van zwemmers van opnieuw De Duck, ZOB ’66 uit Oud-Beijerland en De Schotjejil uit Middelharnis.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com