Opgericht op 20 mei 1968
 
Brabantse records Masters Biesboschzwemmers

Brabantse records Masters Biesboschzwemmers

Etten-Leur, 5 november 2023 – De vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel, een cyclus van zes wedstrijden voor zwemmers van 20 jaar en ouder, is voor de 12 zwemmers van de Biesboschzwemmers succesvol verlopen. In het West-Brabantse Etten-Leur werden vier Brabantse Masters Records en 17 clubrecords gezwommen. Daarnaast werden ook nog twee persoonlijke records gezwommen. Tijdens de wedstrijd werd Wouter van der Stelt ook nog gehuldigd.

Harry Cornet en Marjo Goelema wisten allebei twee Brabantse records te verbeteren. Harry deed dit op de 25 en 50m vrije slag en dit waren uiteraard ook direct clubrecords. Daarnaast zwom hij ook op de 25m schoolslag en 100m vlinderslag nieuwe clubrecords. Marjo was op de 25 school- en vrije slag sneller dan ooit een Brabantse geweest is en ook voor haar waren dit uiteraard clubrecords.

Sander van Tilburg en Anne-Marie Verschoor-Vos wisten allebei een persoonlijk record te zwemmen. Sander deed dit op de 50m vlinderslag tijdens de 200m wisselslag. De 200 ‘wissel’ had hij nog nooit gezwommen, dus een knappe prestatie. Anne-Marie wist op de 50m vrije slag haar tijd aan te scherpen met ruim drie tienden van een seconde en dit was ook goed voor een clubrecord. Ook op de 50m vlinderslag wist ze het clubrecord aan te scherpen.

Nico Swart, Paul en Annette Wijnja zwommen persoonlijk clubrecords. Nico was op de 25m rug- en schoolslag en de 200m wisselslag sneller dan de tijden die in de boeken stonden. Paul deed een keer gek met een start op de 25m schoolslag en dit leverde hem direct een clubrecord op. Annette wist op de 25 en 200m vrije slag nieuwe records in de boeken te zetten.

De middag begon met de 4x50m vrije slag en de herenploeg bestaande uit Harry, Sander, Nico en Henri Verschoor waren nipt sneller dan de oude toptijd. Op de 4x25m wisselslag wisten twee ploegen clubrecords te zwemmen. Bert van den Oven, Wouter, Paul en Nico deed dit bij de heren in de categorie 200+ en Annette, Anne-Marie, Harry en Henri bij de gemengde teams in de categorie 200+.

Halverwege de wedstrijd werd Wouter gehuldigd omdat hij al 25 jaar official is bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Achteraf bleek dit niet helemaal te kloppen, want Wouter staat al 34 jaar als official in de boeken.

Over enkele weken is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel en deze wordt dan gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven en dan zullen ook de klassementsprijzen uitgereikt gaan worden.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com