Opgericht op 20 mei 1968
 
17 medailles en 31 persoonlijke records Biesboschzwemmers

17 medailles en 31 persoonlijke records Biesboschzwemmers

Andel, 7 oktober 2023 – Na het goede begin in de zwemcompetitie een week eerder mochten de zwemmers tot en met 17 jaar opnieuw het water induiken. De groep werd aangevuld met de jongste zwemmers die voor het eerst dit seizoen aan de start kwamen. De ‘oudere’ zwemmers wisten 16 persoonlijke records te zwemmen en de ‘jonkies’ kwamen tot 15 persoonlijke records en daarnaast werden er ook nog 5 gouden, 8 zilveren en 4 bronzen medailles behaald.

Femke van den Oven en Marley Spijker zwommen deze middag drie afstanden en op alle afstanden wisten ze het podium te halen. Femke was de beste op de 100 rugslag, 100 schoolslag en 200m vrije slag en Marley mocht iedere keer een zilveren medaille  ophalen. Naast Femke mochten ook Danée Klop en Romy van Goor op het hoogste podium plaatsnemen. Danée was de beste op de 25m schoolslag en Romy behaalde goud op 50m vrije slag. Achter Romy wist Rianne Cornet op de 50m vrije slag naar het zilver te zwemmen. Danée wist op de 25m rug- en vrije slag ook nog een zilveren medaille te veroveren. Björn Hoogerwerf en Mirthe van Wijk wisten allebei wisten net als Danée en Romy ook zilver te winnen. Beide deden dit op de 50m schoolslag. Op de 50m vrije slag behaalden Björn en Mirthe allebei een derde plaats. Ise Vink en opnieuw Romy wisten ook brons te halen. Ise deed dit op de 50m schoolslag terwijl ze tegen meisjes zwom die één of twee jaar ouder waren dan zij. Romy was ook op de 50m schoolslag derde in haar programma.

Alle zwemmers en zwemsters wisten één of meerdere persoonlijke records te zwemmen, behalve Mirthe maar zij zwom deze nummers voor het eerst.

De oudere zwemmers zwommen bijna alleen maar vrije slag nummers. Voor hen stond de 50 en 200m vrije slag op het programma. Naast de vrije slag stond er ook 100m schoolslag op het programma en hierop kwamen Thomas Verschoor en Louise Lobbezoo aan de start. Beide haalden vele seconden van hun inschrijftijd af, Louise zelfs ruim 65 seconden, maar dit had te maken dat ze haar oude tijd al meer dan twee jaar geleden had gezwommen. Op de 200m vrije slag wisten Mirthe Bults, Amy en Lars de Kooter, Shanya Muilenburg en Jansje de Ridder zich te verbeteren. Lars bleef met zijn tijd onder de bonustijd voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Dit betekent dat hij ingeschreven mag worden, maar deelname is afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen. Op de sprint wist Thomas voor het eerst binnen de 30 seconden te blijven en Lars was binnen 28 seconden aan de finish. Ook Mirthe Bults, Amy, Louise en Shanya waren sneller dan ooit.

De volgende keer dat deze groepen gezamelijk aan de start komen zal eind november zijn en opnieuw wordt er dan in Andel gezwommen. Tot die tijd volgen nog diverse wedstrijden.

Uitslag KNZB Minioren circuit deel 1

Uitslag Limietwedstrijd deel 1

%d bloggers liken dit: