Opgericht op 20 mei 1968
 
Records voor masters Biesboschzwemmers

Records voor masters Biesboschzwemmers

Roermond, 24 september 2023 – De vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2023 bracht de masters van de Biesboschzwemmers naar het Limburgse Roermond. Zeven zwemmers kwamen aan de start en er werden vijf persoonlijke records gezwommen en een clubrecord. In de verenigingstussenstand zakte de ploeg van de tweede naar de vierde plaats.

Antoinette Kant, Bert van den Oven, Henri en Anne-Marie Verschoor wisten persoonlijke records te zwemmen. Antoinette verbeterde zich op de 25 meter school- en vlinderslag en in beide gevallen ging het om meerdere tienden van een seconden. Bert haalde op de 50 vrije slag ruim drie kwart van een seconde van zijn tijd af. Anne-Marie zwom op de 25m vrije slag ruim 0,2 seconden van haar tijd af en verbeterde bijna het clubrecord. Dit deed ze wel op de 25m vlinderslag die ze voor het eerst zwom. De laatste die een persoonlijk record zwom was Henri en hij deed dit op de 100m rugslag. Henri haalde ruim een seconde van zijn tijd af.

Wouter van der Stelt, Ingmar Visser en Nico Swart kwamen ook in Roermond aan de start. Wouter was vooral tevreden over zijn 50m vrije slag en Ingmar zwom vooral een goede 100m rugslag. Nico zwom onder andere de 400m vrije slag, maar in plaats van de borstcrawl zwom hij rugcrawl.

Begin november staat de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma en dan mogen de masters naar Etten-Leur en misschien lukt het dan wel om minimaal een plaats te stijgen in het klassement. De laatste wedstrijd is in Eindhoven en deze wordt eind november gehouden.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2023 deel 4