Opgericht op 20 mei 1968
 
Masters trappen binnenseizoen af

Masters trappen binnenseizoen af

Leiden, 17 september 2023 – Terwijl het buiten nog redelijk mooi weer was, kwamen zeven leden van de Biesboschzwemmers aan de start van de Nationale Masters Club Meet. Dit is een ploegenwedstrijd tussen zwemmers vanaf 20 jaar. Het zevental kon zich niet bemoeien met de strijd om de bekers.

In de uitslag stonden dames en heren door elkaar heen zonder rekening te houden met leeftijden en dan heeft Henri Verschoor met twee keer een vijftiende plaats het beste gescoord. Hij behaalde deze resultaten op de 50 en 100m vrije slag. Marjo Goelema en Anne-Marie Verschoor-Vos wisten ook bij de beste 20 te eindigen. Marjo deed dit op de 50 schoolslag en Anne-Marie op de 50 en 100m vrije slag.

Nipt buiten de beste 20 eindigden Nico en Mandy Swart. Mandy werd 21e op de 100 schoolslag en Nico 22e op de 100 rugslag. Nadine Scheeve en Wouter van der Stelt maakten het zevental vol. De 4x50m vrije slag gemengd bestaande uit Henri, Wouter, Marjo en Anne-Marie waren het snelste in hun categorie en de wisselslagploeg werd tweede. Nico, Marjo, Henri en Nadine waren hiervoor verantwoordelijk.

Komend weekend staat de volgende masterswedstrijd gepland. Een deel van deze groep gaat dan naar Roermond om deel te nemen aan de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel van dit jaar. Na drie wedstrijden staan de Biesboschzwemmers samen met Njord uit Veldhoven en Old Dutch uit Breda op een gedeelde tweede plaats.

Uitslag NMCM2023