Opgericht op 20 mei 1968
 
Robin Iking vijfde in Heerjansdam

Robin Iking vijfde in Heerjansdam

Heerjansdam, 20 augustus 2023 – Een dag na de open water wedstrijd in Heerjansdam werd op dezelfde locatie een kwart en 1/8 triathlon gehouden. Robin Iking kwam aan de start van de kwart triathlon en dit betekende dus 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen. In een veld van bijna 200 deelnemers eindigde Robin als vijfde heer.

Robin begon heel sterk met het zwemmen, hij kwam na 15 minuten en 39 seconden het water uit. De snelste heer had voor de kilometer ruim 2 minuten minder nodig, maar dit is ook een zwemmer van nature. Het fietsen kon Robin ongeveer twee en halve minuut beginnen en de klok gaf één uur 23 minuten en 16 seconden weer toen Robin begon met lopen. De 10km wist Robin in 39 minuten af te leggen en na 2 uur 2 minuten en 16 seconden kwam Robin over de finish als vijfde heer. Dit was bijna 14 minuten na de snelste en bijna twee minuten na de derde heer.

Een jaar geleden was Robin 11 seconden sneller dan dit jaar en werd hij 17e. Het zwemmen ging toen net zo snel, maar het fietsen langzamer. Met het lopen wist Robin het  verschil kleiner te maken.