Zeven open water medailles

Heerjansdam, 19 augustus 2023 – Na een pauze van enkele weken is het open water seizoen in Nederland weer verder gegaan. In Heerjansdam was een grote inschrijving en hier deden de Biesboschzwemmers met 11 zwemmers aan mee. Na een dag zwemmen was de oogst één goud, twee zilver en vier bronzen medailles. Naast de medailles waren er ook enkele debutanten in het open water.

Lars de Kooter kwam op twee onderdelen aan de start en op beide wist hij in de prijzen te eindigen. Op de 1000m vrije slag legde Lars beslag op de derde plaats en later op de kilometer schoolslag liet hij vanaf de start zien de snelste van de aanwezige junioren te zijn.

Op de schoolslag was er meer succes. Ingmar Visser wist bij de heren masters 40+ naar het zilver te zwemmen. Een zilveren medaille was er ook voor Sanne van de Pol, maar dan bij de dames 20+. Zij wist haar clubgenote Mandy Swart een kleine drie seconden voor te blijven, die eindigde op de derde plaats.

De laatste twee medailles werden behaald door Paul en Annette Wijnja op de 1000m vrije slag. Paul wist bij de heren 60+ naar een derde plaats te zwemmen en Annette deed dit bij de dames 50+.

Bert van den Oven, Nico en Mandy Swart zwommen voor de eerste keer een open water wedstrijd. Mandy behaalde dus een derde plaats en Nico eindigde in zijn categorie op een vierde plaats. Hij mocht hier tevreden mee zijn want de drie heren voor hem zijn zeer ervaren in het open water zwemmen. Bert heeft op latere leeftijd leren zwemmen en heeft tot op heden alleen maar in het zwembad aan wedstrijden meegedaan en dan niet verder dan 100 meter, dan is 1000 meter een ander verhaal.

Sabrina Boekhout, Kirsten van der Steen en Wouter van der Stelt waren de andere drie zwemmers en zij wisten alle drie bij de beste tien op de kilometer vrije slag te eindigen in hun categorie. Over drie weken zijn de Nederlandse Kampioenschappen en de Biesbosch Open Water Race bij het Biesbosch MuseumEiland en daar zullen de meeste van de zwemmers weer aanwezig zijn. Een enkeling zal op één of meerdere Nederlandse nummers starten en andere alleen op de nummers van de Biesbosch Open Water Race.