Opgericht op 20 mei 1968
 

Derde EMG2023-goud Annette Wijnja

Tampere (FIN), 9 juli 2023 – De laatste dag van de Europese Masters Games 2023 (EMG2023) heeft opnieuw een medaille opgeleverd. Daarnaast werden er ook nog twee clubrecord en twee beste seizoentijden gezwommen. Annette Wijnja kwam twee keer persoonlijk en Paul Wijnja één keer persoonlijk aan de start. Beide waren ook nog startzwemmer van de 4x50m vrije slag.

Annette begon met de 50 rugslag en op dit nummer eindigde ze als vijfde met een tijd net boven de 40 seconden. Later op de 100 vrije slag finishte Annette ruim binnen haar inschrijftijd en haar tijd van één minuut en 12,61 seconden was goed voor goud, een clubrecord en een beste seizoentijd. Als startzwemmer van de 4x50m vrije slag tikte Annette ruim drie tienden onder haar clubrecord aan en verbeterde ze ook haar beste seizoentijd.

Paul zwom vandaag alleen de 100m vrije slag en op dit nummer tikte hij net boven zijn beste seizoentijd aan en dit was goed voor een vijfde plaats. Met de eindtijd van één minuut en 8,37 was Paul tevreden. Op de 4x50m vrije slag estafette wist Paul als startzwemmer binnen de 31 seconden te blijven, maar het verschil met vrijdag was bijna drie tienden van een seconde.

Na twee dagen zwemmen heeft team Wijnja drie gouden medailles behaald, vier clubrecords en werden zeven beste seizoentijden gezwommen. De volgende wedstrijd in een zwembad zal pas ergens in oktober waarschijnlijk zijn tot die tijd wordt het uitrusten van het afgelopen seizoen en opladen voor een nieuw seizoen.