Opgericht op 20 mei 1968
 
Eerste EMG2023-medaille is binnen

Eerste EMG2023-medaille is binnen

Tampere (FIN), 7 juli 2023 – Sinds 26 juni zijn de Europese Masters Games 2023 (EMG2023) in Finland bezig en vandaag is het zwemtoernooi begonnen. Paul en Annette Wijnja kwamen beide twee keer aan de start en dit resulteerde in een medaille, één vierde en twee vijfde plaatsen. Daarnaast werd er een clubrecord gezwommen en drie beste seizoentijden.

De dag begon niet al te vroeg en als eerste mocht Paul startten op de 50 vrije slag. Paul hoopte onder de 30 seconden aan te tikken, maar helaas lukte dit net niet. Uiteindelijk was Paul 0,04 seconden langzamer dan de snelste tijd van dit seizoen. Aan het einde van de dag kwam Paul op de 100 vlinderslag aan de start en wist hij naar een keurige vierde plaats te zwemmen. Met zijn tijd van één minuut en 20,84 seconden was Paul tevreden en dit was ook goed voor een clubrecord bij de heren 60+.

Tussen de onderdelen van Paul kwam Annette twee keer aan de start. Als eerste zwom Annette de 200 rugslag en hierover was ze niet tevreden. De rugslag ging zwaar en haar eindtijd was goed voor een vijfde plaats, dezelfde plaats die Paul bereikt had op de 50 ‘vrij’. Na de 800 meter vrije slag kwam de 100 schoolslag en Annette stond als snelste ingeschreven, maar dat moet je dan nog wel waarmaken. Annette was bijna twee tienden van een seconde sneller dan eerder dit seizoen en dit was ook voldoende voor het goud. Het verschil met de nummer twee was ruim twee seconden.

Morgen komt Paul aan de start van de 50 vlinderslag en 400 vrije slag en Annette zwemt de 200 schoolslag.