Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing EMG2023

Voorbeschouwing EMG2023

Van 26 juni tot en met 9 juli 2023 worden in Tampere (FIN) de Europese Masters Games 2023 (EMG2023) gehouden. Behalve zwemmen worden er nog 28 sporten georganiseerd. Het zwemmen is van vrijdag 7 juli tot en met zondag 9 juli 2023. Paul en Annette Wijnja doen aan het EMG2023 mee. Beide starten op vijf nummers en daarnaast ook nog in diverse estafettes.

Evenement pagina

Livetiming

Vrijdag 7 juli 2023

Programma 2 50m vrije slag heren, startlijst

Als eerste mag Paul Wijnja aan de start verschijnen. In het programma staat Paul met verenigingsnaam Orange Lions omdat hij samen met nog enkele zwemmers deelneemt aan de estafettes. Paul staat op de 50m vrije slag bij de heren 60+ als 6e op de inschrijflijst.

Programma 3 200m rugslag dames, startlijst

Annette Wijnja begint met haar kampioenschap met de 200m rugslag en als verenigingsnaam staat er Orange Duckies. Annette staat als vijfde ingeschreven.

Programma 7 100m schoolslag dames, startlijst

Het tweede nummer voor Annette is haar favoriete slag, de schoolslag. Annette staat als eerste ingeschreven in de categorie 55+. Het verschil op de inschrijflijst is bijna twee seconden.

Programma 10 100m vlinderslag heren, startlijst

Er staan vijf heren ingeschreven en Paul staat als 4e op de inschrijflijst. De vijfde deelnemer heeft geen inschrijftijd en dus weten we niet hoe snel deze heer kan zwemmen.

Zaterdag 8 juli 2023

Programma 16 50m vlinderslag heren, startlijst

Op de vlinderslag sprint staat Paul op dezelfde plaats ingeschreven als op de dubbele afstand. Het podium is misschien net te ver weg, want het verschil met de inschrijftijden is bijna drie seconden.

Programma 17 200m schoolslag dames, startlijst

Op de 200 schoolslag het beste nummer van Annette staat ze als snelste ingeschreven. Het verschil met nummer twee is ruim 10 seconden en dit is de Finse Johanna Kara.

Programma 20 400m vrije slag heren, startlijst

Het laatste persoonlijke nummer van de tweede dag is het langste nummer wat dit toernooi wordt gehouden, de 400m vrije slag. De 200 meter staat niet op het programma. Paul staat als vijfde ingeschreven op ongeveer 10 seconden van de derde inschrijftijd.

Programma 21 4x50m wisselslag dames, startlijst

Annette zwemt samen met Marian Nederlof, Irma van der Molen en Hanneke Heymen de 4x50m wisselslag. Annette mag de vrije slag zwemmen volgens de indeling.

Programma 22 4x50m wisselslag heren, startlijst

Paul zwemt samen met Johannes Weenink, Oscar Monge en Jack Barends deze estafette. Paul staat als eerste vermeld, maar het lijkt mij niet verstandig voor de indeling om Paul rugslag te laten zwemmen.

Zondag 9 juli 2023

Programma 25 50m rugslag dames, startlijst

Op de rugslag sprint vinden we Annette terug op de vijfde plaats van de inschrijftijden. De inschrijftijd van de derde zwemster is ander halve seconde sneller dan de tijd van Annette.

Programma 29 100m vrije slag dames, startlijst

Annette zwemt niet vaak de 100 vrije slag tijdens een toernooi, maar in Finland heeft ze zich hiervoor wel ingeschreven. Annette staat als tweede ingeschreven en het verschil met de snelste tijd is minder dan een seconde.

Programma 30 100m vrije slag heren, startlijst

Bij de heren komen 15 zwemmers in de categorie heren 60+ en Paul staat als zevende ingeschreven. De snelste drie heren zwemmen rond de minuut en zelfs daaronder.

Programma 31 4x50m vrije slag dames, startlijst

Ook op de 4x50m vrije slag estafette zwemt Annette samen met de dames van de wisselslag estafette. De definitieve inschrijving zal ter plaatse gedaan worden.

Programma 32 4x50m vrije slag heren, startlijst

Ook op de 4x50m vrije slag komt Paul aan de start met dezelfde heren als bij de wisselslag. Er is maar één serie ingeschreven, maar uit de inschrijflijsten is niet direct te halen in welke categorieën de ploegen staan ingeschreven. De deelname aan deze wedstrijd is niet zo groot als aan een Europees of Wereld Kampioenschap. Hierdoor zijn er wel kansen op eremetaal en dan vooral voor Annette. Het wordt afwachten wat het niveau echt is, want de inschrijftijden worden niet vooraf gecontroleerd.