Opgericht op 20 mei 1968
 
Brabantse records Annette Wijnja

Brabantse records Annette Wijnja

Veldhoven, 4 juni 2023 – Met een groep van acht masters van de Biesboschzwemmers is er deelgenomen aan de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2023. Annette Wijnja was met drie Brabantse en clubrecords goed op dreef. Ook Anne-Marie Verschoor-Vos, Henri Verschoor en Sander van Tilburg wisten persoonlijk clubrecords te zwemmen.

Tijdens de vroeg wedstrijd in Veldhoven wist Annette op de 25 rug- en schoolslag en de 100 wisselslag nieuwe Brabantse Masters en clubrecords te zwemmen. Daarnaast zwom ze samen met Ingmar Visser, Nico Swart en Anne-Marie ook op de 4x50m schoolslag een nieuw clubrecord.

Anne-Marie zwom op de 50 rugslag een nieuw clubrecord en wist ze zelfs bijna haar persoonlijk record te verbeteren. Op de 50 ‘vrij’ lukte het haar wel om haar persoonlijk record aan te scherpen. Anne-Marie was 0,04 seconden sneller dan ooit en komt zo steeds dichter bij het clubrecord in haar categorie.

Sander en Henri zwommen allebei de 800 meter vrije slag en zijn wisten de clubrecords met meerdere seconden aan te scherpen. Beide heren zwommen een vlakke race, maar vooral het tweede deel van Henri viel op. Hij wist in het tweede deel het verschil met Sander te verkleinen van vijf naar ongeveer twee seconden. Eerder had Sander op de 200 vrije slag zijn persoonlijk record met ongeveer twee en een halve seconde verbeterd.

Bert van den Oven wist op de 25 rugslag en 50 vrije slag zijn persoonlijke records te verbeteren. Op de rugslag was Bert ruim een seconde sneller en op de 50 ’vrij’ zelfs bijna drie seconden. Dit was de derde wedstrijd van Bert en dus toont hij een mooie progressie.

Voor Paul en Annette Wijnja was dit een voorbereidingswedstrijd voor de Europese Masters Games die begin juli in Tampere (FIN) gehouden gaan worden. De overige deelnemers zullen in september waarschijnlijk weer aan de start verschijnen van de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2023 deel 3