Opgericht op 20 mei 1968
 
Twee keer winst Lars de Kooter

Twee keer winst Lars de Kooter

Willebroek (BEL), 3 juni 2023 – Op de roeibaan Hazewinkel in Willebroek werd voor de vierde keer de Flanders Open Water Cup georganiseerd. Alle edities is Lars de Kooter aanwezig geweest en vandaag startte Lars op de 1000 en 3000 meter schoolslag. Deze wedstrijd telt ook mee voor het open water klassement in Nederland en dus kon hij nuttige punten verdienen.

De wedstrijden in België kennen een zelfde indeling, ’s morgens de lange afstanden en in de middag de korte nummers en dus begon de dag en ook het open water seizoen voor Lars met de 3000 meter. Vanaf de start nam Lars het initiatief en per ronde van één kilometer werd het verschil met de tweede heer groter. Uiteindelijk was Lars ruim drie minuten sneller dan de tweede zwemmer en was het verschil met nummer drie zelfs bijna acht minuten.

Na de prijsuitreiking begonnen de korte nummers, dit hield in de 1000 meter school- en vrije slag in de verschillende categorieën. Lars zwom met nog een jongen de 1000 meter schoolslag bij de heren tot 24 jaar en ondanks een kleine onoplettendheid bij de start zwom Lars naar de winst. Met een verschil van ruim anderhalve minuut ging ook hier de winst naar Lars. De komende drie weken zal Lars weer in het zwembad zijn wedstrijden zwemmen met deelname aan de diverse Nederlandse Kampioenschappen om vanaf juli weer het open water in te duiken in zowel Nederland als België met als afsluiter de Biesbosch Open Water Race bij het Biesbosch Museumeiland.

Uitslag Flanders Open Water Cup 2023