Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing Brabantse Minioren Finales 2023 dag 1

Voorbeschouwing Brabantse Minioren Finales 2023 dag 1

In Recreatieoord De Warande worden het komende weekend de Brabantse Minioren Finales 2023 (BMF2023) georganiseerd door De Warande en De Biesboschzwemmers namens KNZB Regio Zuid. Op het programma staan in totaal 28 nummers, waarvan er 14 op de eerste dag worden gezwommen. Er komen op de eerste dag 6 zwemmers aan de start en zij zijn goed voor 16 persoonlijke starts.

Evenement website

Livetiming

Zaterdag 11 maart 2023

Inzwemmen 14:30 uur

Opkomst 15:00 uur

Wedstrijd ± 15:15 uur

Programma 2 200m vrije slag jongens minioren 4, 5 en 6

Als eerste komt Wessel van Wijk aan de start en hij mag direct één van de langste nummers van dit weekend zwemmen, namelijk de 200m vrije slag. Wessel staat ingeschreven met een tijd die hij tijdens het minioren circuit heeft gezwommen en dit is goed voor een 13e plaats van de 24 zwemmers die mogen starten.

Programma 3 200m wisselslag meisjes minioren 4 en 5

In de oudste categorie van de meisjes komen op de 200m wisselslag Shanya Muilenburg en Silke Jetten aan de start. Shanya staat als 7e ingeschreven en Silke vinden we terug op een 13e plaats. Er komen 16 meisjes aan de start.

Programma 4 100m wisselslag jongens minioren 2, 3 en 4

Op de 100 wisselslag bij de jongste jongens komen slechts 6 zwemmers aan de start en één van die zes is Jesse Drewes. Jesse staat als vijfde ingeschreven.

Programma 5 50m vlinderslag meisjes minioren 2, 3 en 4

De jongste meisjes beginnen met de 50m vlinderslag en net als vorig jaar mag Femke van den Oven op dit nummer starten. Femke staat als vierde ingeschreven op 0,1 seconde van de derde plaats. Het is echter afwachten of de andere zwemsters zich ondertussen niet verbeterd hebben. Femke wist recent tijdens een wedstrijd in het 50 meter bad ruim zes seconden sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd. In het 25 meter bad heeft Femke een tijd staan die 2,5 seconde sneller is. Er lijken dus mogelijkheden te zijn.

Programma 6 100m rugslag jongens minioren 4, 5 en 6

De tweede start voor Wessel is de 100m rugslag en opnieuw staat Wessel als 13e ingeschreven van de 23 zwemmers die meedoen.

Programma 7 100m schoolslag meisjes minioren 4 en 5

Het laatste nummer voor de pauze is de 100m schoolslag voor Shanya en Silke. Ondanks de goede schoolslag Biesboschzwemmers vinden we de beide meisjes niet in de top terug. Shanya staat als 11e ingeschreven en Silke als 20e. Silke is als sneller geweest dan haar inschrijftijd.

Programma 8 50m schoolslag jongens minioren 2, 3 en 4

Na de pauze mag Jesse als eerste zwemmen en dan op de schoolslag sprint. Jesse had in het begin moeite met de schoolslag, maar dit gaat steeds beter. Jesse staat als 7e van de 12 jongens ingeschreven en is al een keer ruim anderhalve seconde sneller geweest dan zijn inschrijftijd.

Programma 9 50m rugslag meisjes minioren 2, 3 en 4

Femke en Marley Spijker zwemmen als eerste nummer na de pauze de 50m rugslag. Er komen 24 meisjes aan de start en Femke staat als 16e ingeschreven en Marley is de nummer 19 op de inschrijflijst. Beide zijn al eens sneller geweest dan tijdens het minioren circuit.

Programma 11 100m vrije slag meisjes minioren 4 en 5

Het laatste nummer voor Silke en Shanya is de 100m vrije slag en van de 18 zwemsters staat Shanya als 5e ingeschreven en Silke is als 15e ingeschreven. Net als Femke en Marley eerder zijn ook deze meisjes al ruim sneller geweest dan hun inschrijftijd.

Programma 12 50m vrije slag jongens minioren 2, 3 en 4

Het laatste nummer voor Jesse is de 50m vrije slag en op de sprint komen 14 zwemmers aan de start en Jesse staat als 10e ingeschreven. Jesse is als eens iets sneller geweest dan zijn inschrijftijd, maar voor het podium zal Jesse binnen de 40 seconden moeten finishen.

Programma 13 100m vrije slag meisjes minioren 2, 3 en 4

Femke en Marley sluiten de eerste dag af op het koningsnummer, de 100m vrije slag. Femke staats als 5e ingeschreven en Marley is de nummer 12 van de 24 meisjes. Beide meisjes staan met hun snelste tijden ingeschreven.

De eerste dag behoort niemand tot de top 3, maar doordat er ingeschreven is met tijden uit het minioren circuit kan het zijn dat zwemmers al sneller zijn geweest.

%d bloggers liken dit: