Opgericht op 20 mei 1968
 
Persoonlijke recordsregen voor Biesboschzwemmers

Persoonlijke recordsregen voor Biesboschzwemmers

Andel, 14 januari 2023 – De laatste minioren- en limietwedstrijd van het seizoen 2022-2023 werd in AquaAltena te Andel gehouden en opnieuw waren de jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers goed op dreef. Met 36 persoonlijke records en 20 medailles kijken de trainers van deze jonge zwemmers weer terug op een goede wedstrijd. De minioren ‘scoren’ 26 persoonlijke records en de ‘oudere’ zwemmers komen tot een ‘score’ van 10 verbeteringen.

Kwintet behaald meer dan één goud

Voor Jesse Drewes, Björn Hoogerwerf, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven en Kyran Verbeek was het een gouden middag. Zij allen behaalde meer één goud. Jesse was de beste op de 50 rugslag en 100 vrije slag en op de vlinderslag was hij ook de snelste, maar helaas was zijn slag niet volgens de reglementen. Björn zwom op de 25 rug- en vrije slag naar goud en hij wist op de 25 schoolslag ook nog een bronzen medaille toe te voegen aan zijn oogst. Shanya kwam deze middag maar twee keer aan de start, maar met een dik persoonlijk record op de 200 ‘vrij’ en een goede 50 schoolslag was ze wel twee keer de beste. Kyran zwemt nog niet zo lang, maar hij was vandaag op drie onderdelen de beste. Op de 50 school- en vrije slag en de 25 vlinderslag ging hij met de winst naar huis en aan het begin van de wedstrijd wist hij als startzwemmer van de 4×50 meter vrije slag een dik persoonlijk record te zwemmen.

Ilse van Wijk, Danée Klop en Louisse Lobbezoo behaalden alle drie twee medailles. Ilse was de beste op de 25 vrije slag en op de 25 rugslag moest ze twee zwemsters voor zich dulden. Danée was op zowel de 25 schoolslag als de 25 vrije slag de tweede zwemster in de uitslag met ruime persoonlijke records. Voor Louisse waren er ook twee zilveren medailles en zij deed dit op de 50 school- en vrije slag.

Wessel van Wijk zwom op de 50 schoolslag naar een bronzen medaille, maar vooral zijn techniek tijdens de 200 ‘vrij’ en een dik persoonlijk record stemde de trainers tevreden.

Persoonlijke records waren er verders voor Rianne Cornet, Nakeebat Dahud, Rivka en Silke Jetten, Ruben Kamp en Lisa van Willigen.

Amy de Kooter verpulvert persoonlijk record op de 400 ‘vrij’

Voor de oudere zwemmers stond er 50 en 400 vrije slag en 50 en 100 schoolslag op het programma. Op de 400 vrije slag wist Amy de Kooter haar persoonlijke record met ander halve minuut aan te scherpen en daarnaast wist ze halverwege de 100 schoolslag haar tijd ook nog aan te scherpen. Als of het nog niet genoeg was verbeterde Amy als startzwemster van de 4×50 rugslag ook op de 50 ‘rug’ haar beste tijd. Amy haalde ruim drie seconden van haar tijd af. Naast Amy wist ook Jansje de Ridder haar tijd op het langste nummer aan te scherpen. Jansje haalde ‘maar’ 15 seconden van haar inschrijftijd af. Op de schoolslag sprint zwom Thomas Verschoor voor het eerst binnen de 40 seconden met 0,01 seconde. Ook Rik Vink en Anieke aan de Wiel verbeterden hun persoonlijke tijden.

Op het laatste onderdeel de 50 vrije slag waren er ook ruime verbeteringen voor Mirthe Bults, Herbert Schouten en Rik Vink.

Na ruim twee uur zwemmen kon iedereen tevreden naar huis en nu is het voor enkele zwemmers afwachten of ze zich geplaatst hebben voor de minioren finale die medio maart gehouden gaan worden .Voor Lars de Kooter en Jansje de Ridder was dit de laatste voorbereiding voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die over een week gehouden gaan worden. Jansje start op de 50 en 100 vrije slag en Lars heeft een uitgebreider programma met starts op de 50 en 100 meter van de vlinder- school- en vrije slag en ook nog de 100 wisselslag.

Uitslag Limietwedstrijd deel 4

Uiotslag Minioren wedstrijd deel 4