Opgericht op 20 mei 1968
 
In Memoriam Jan Ippel

In Memoriam Jan Ippel

* 28-3-1938 – † 5-1-2023

Op donderdag 5 januari bereikte ons het droevige bericht dat op 84-jarige leeftijd ons erelid en voormalig voorzitter Jan Ippel is overleden. Jan was al enige tijd ziek, maar deze week ging het plots erg slecht met hem.

Jan was lid van onze vereniging sinds januari 1971. Het voorzitterschap nam hij over van dhr. Bijlenga ergens begin jaren ‘70. Hoe lang Jan voorzitter is geweest weten we niet precies, maar dit zal meer dan 20 jaar zijn geweest. Naast het voorzitterschap was hij KNZB-official en dat heeft hij ook heel lang gedaan. Op 23 april 2003 werd Jan gehuldigd i.v.m. zijn 25-jarig jubileum als KNZB-official. Na zijn voorzitterschap werd Jan benoemd tot erelid van de vereniging.

Wat we van Jan vooral herinneren is zijn trouwe betrokkenheid bij en inzet voor de Biesboschzwemmers. Via zijn bedrijf heeft hij ook jarenlang de club financieel ondersteund. Wie kende niet het oranje VW-busje met de naam van De Biesboschzwemmers op de zijkant. Dit busje en de opvolgers die daarna kwamen werden allen beschikbaar gesteld door Jan Ippel. Zo werden lange tijd veel leden naar trainingen en wedstrijden gereden. In die tijd had nog niet iedereen een auto en was het busje een uitkomst. Bovendien was het vooral gezellig om met z’n allen in het BBZ-busje naar een wedstrijd te gaan. Door de oudere leden, inmiddels masters, worden hierover nog regelmatig herinneringen opgehaald. Deze week zelfs kwam het in de kleedkamer nog ter sprake.

Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat zonder Jan Ippel de club niet had bestaan zoals deze nu is en we zijn hem daar nog altijd dankbaar voor. Een iconische Biesboschzwemmer is van ons heengegaan.

Onze condoleances gaan uit naar Hilly, de kinderen en de rest van de familie en vrienden. Wij wensen iedereen veel sterkte toe de komende tijd.%d bloggers liken dit: