Opgericht op 20 mei 1968
 
De Biesboschzwemmers genomineerd voor “de Schaal van Altena” 2022

De Biesboschzwemmers genomineerd voor “de Schaal van Altena” 2022

De Schaal van Altena is een jaarlijkse prijs voor een organisatie die zich uitzonderlijk inzet voor de gemeenschap van Altena. Het college van Altena kiest een winnaar uit de voorgedragen organisaties.

Er zijn 3 organisaties genomineerd en tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Altena op maandag 2 januari (tussen 19.00 en 21.00 uur) wordt bekendgemaakt wie deze prijs heeft gewonnen.

Wie de prijs ook mag winnen, bij de Biesboschzwemmers zijn we trots dat onze inspanningen worden gewaardeerd. Met onze sportieve activiteiten zullen we ons daarom blijven inspannen om mensen te motiveren om te bewegen en in het bijzonder om te zwemmen. Zwemmen is de ultieme sport om te bewegen en fit te blijven en kan op elke leeftijd worden beoefend. Bij de Biesboschzwemmers zijn er mogelijkheden voor iedere leeftijd en elk niveau.

Schaal van Altena
De Schaal van Altena wordt jaarlijks uitgereikt aan de winnaar van de organisaties die zijn voorgedragen. De mooie en bijzondere schaal is ontworpen door Sybille van Gammeren. Er hoort ook een oorkonde bij. De Schaal van Altena is een cirkelvormig object met ronde uitsparingen. Elke uitsparing is weer opgevuld met de oorspronkelijke cirkel, maar dan in een gekantelde positie. De 21 uitsparingen zijn verschillend van grootte en verbeelden de 21 kernen van onze gemeente. Het object kan aan een muur worden bevestigd.