Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede afsluiting Lars de Kooter

Goede afsluiting Lars de Kooter

Den Haag, 18 december 2022 – Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 800/1500m (NJKkb800/1500) heeft Lars de Kooter zijn tweede tijd ooit op de 1500m vrije slag weten te zwemmen. Deze tijd was goed voor een 14e plaats bij de jongens junioren 3 en 4, waar zeven zwemmers niet aan de start verschenen wegens voorspelde slechte weersomstandigheden. Dit was ook de laatste wedstrijd van 2022 voor Lars.

In de eerste serie met aan beide kanten geen zwemmer, startte Lars vergelijkbaar met een maand geleden. Toen wist Lars in Rozenburg een persoonlijk record van ruim 40 seconden te zwemmen en het doel was om te proberen deze tijd aan te scherpen.

Gedurende de gehele race bleef Lars enkele seconden boven de tussentijden van medio november en ondanks een sterke laatste 500 meter kon Lars zijn beste tijd niet aanscherpen, maar bleef hij op 1,88 seconden steken van zijn snelste tijd. Toch was Lars tevreden want hij realiseerde zijn beste prestatie op een lange afstand tijdens een Nederlands Kampioenschap. De vorige twee keer op de korte baan kon hij niet in de buurt van zijn beste tijd zwemmen.

De volgende wedstrijd voor de Biesboschzwemmers is op de eerste zaterdag van januari in 2023. Dan organiseert men een masterswedstrijd in Papendrecht, die als voorbereiding dient voor een groep zwemmers op de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan van medio februari die in Heerenveen gehouden gaan worden.

Uitslag NJK800/1500m