Opgericht op 20 mei 1968
 

Elf goud, 7 zilver en 9 brons voor minioren Biesboschzwemmers

Oosterhout, 10 december 2022 – Buiten was het koud, maar in Recreatieoord De Warande wisten 22 leden van de Biesboschzwemmers de harten van hun trainers met hun prestaties te verwarmen. Dertien van deze zwemmers kwamen uit in de derde miniorenwedstrijd van dit seizoen en de andere negen zwommen in een limietwedstrijd. De minioren wisten in totaal 27 medailles te veroveren en daarnaast werden er 24 persoonlijke records verbeterd. In de limietwedstrijd werden 14 persoonlijke records gezwommen en drie limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen.

Bijna alle minioren in de prijzen

De jongste zwemmers zwommen 25 meter rug-, school- en vrije slag en bij de jongens wist Ruben Kamp op de school- en vrije slag naar een keurige derde plaats te zwemmen. Bij de meisjes zwommen Ise Vink en Danée Klop bij de beste drie. Ise deed dit op de 25 rugslag, zij wist als tweede aan te tikken en hield Danée achter zich die als derde aantikte. Op de schoolslag zwom Danée naar een keurige tweede plaats. Rivka Jetten verbeterde op alle drie nummers haar tijden, maar kon helaas niet bij de snelste drie eindigen.

Aïsha de Wilde, Romy van Goor en Louise Lobbezoo kwamen in dezelfde programma’s uit. Aïsha was de beste op de 25m vlinderslag en wist als derde te eindigen op de 50 school- en vrije slag. Louise was de beste op de 50 schoolslag en eindigde als tweede op de 50 vrije slag. Voor Romy waren er geen ereplaatsen, maar zij zwom voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd en liet zien dat ze er veel plezier in heeft.

Jesse Drewes, Femke van den Oven en Marley Spijker zwommen 50 en 100 schoolslag en 50 vrije slag. Jesse zwom drie keer naar een eerste plaats en Femke deed dit op de 50 ‘vrij’. Marley wist op de 50 en 100 schoolslag het goud te veroveren. Voor Femke was er zilver op de 50 en 100 schoolslag achter Marley en Marley tikte als tweede aan achter Femke.

Wessel van Wijk, Shanya Muilenburg en Silke Jetten mochten vanmiddag 50 vrije slag, 100 schoolslag en 200 wisselslag zwommen. Wessel wist op alle drie de afstanden naar een derde plaats te zwemmen en verbeterde op alle nummers zijn beste tijden. Shanya liet iedereen op alle drie de nummers achter zich en verbeterde zich op de twee kortste afstanden. Silke was sneller dan ooit op de 50 ‘vrij’ en 200 ‘wissel’ en werd respectievelijk derde en tweede op deze nummers.

Limieten voor Lars en Jansje

De oudere zwemmers konden deze middag 50 rug- en vlinderslag, 100 vrije slag en 200 schoolslag zwemmen. Voor Lars de Kooter waren er persoonlijke records op de beide korte nummers en hierop wist hij zich ook te plaatsen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die medio januari volgend jaar in Eindhoven gehouden gaan worden. Jansje de Ridder voldeed op de 100 vrije slag aan de limiet en verbeterde haar beste tijd met 0,01 seconde.

Naast deze twee zwemmers wisten ook de andere zeven zwemmers persoonlijke records te zwemmen. Mirthe Bults en Hannah Vink zwommen op de 50 vlinder- en rugslag naar nieuwe toptijden. Voor Anne Lisman en Herbert Schouten kwam er ook een nieuwe toptijd op de 50 rugslag.

De 100 vrije slag leverde voor Anieke aan de Wiel, Herbert Schouten, Rens Lisman en Amy de Kooter persoonlijke records op. Alle vier wisten meerdere seconden van hun tijden te zwemmen.

Over een week staan de clubkampioenschappen in Andel op het programma. Opnieuw komen de zwemmers dan drie keer aan de start en de zwemmers vanaf 12 jaar strijden dan om de titel clubkampioen.

Uitslag Miniorenwedstrijd 2022-2023 deel 3

Uitslag Limietwedstrijd 2022-2023 deel 3