Records en prijzen voor masters Biesboschzwemmers

Eindhoven, 4 december 2022 – In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2022 georganiseerd. Aan deze masters wedstrijd deze zes Biesboschzwemmers mee en zij waren goed voor 10 ereplaatsen tijdens de wedstrijd. Na afloop werden de klassementsprijzen uitgereikt en hiervoor mocht Ingmar Visser twee keer naar voren komen. Harry Cornet was met drie Brabantse Masters Records (BMR) goed opdreef.

Harry zal medio februari volgend jaar deelnemen aan de Nederlandse Masters Kampioenschappen die in Heerenveen gehouden gaan worden en als voorbereiding hierop zwemt hij diverse wedstrijden. Harry startte in Eindhoven persoonlijk op de 25m vlinderslag en 100 vrije slag en daarnaast maakte hij deel uit van de 4×50 wisselslag en 4×200 vrije slag estafette ploeg. Zowel op de vlinderslagsprint als het koningsnummer, de 100 vrije slag, was hij in zijn categorie de snelste en beide keren wist hij het BMR te verbeteren. Het derde record zwom Harry als startzwemmer van de 4×200 vrije slag estafette. Alle tijden waren uiteraard ook goed clubrecords.

De beide estafetteploegen, 4×50 wisselslag en 4×200 vrije slag, zwommen ook nieuwe clubrecords bij de heren 200 jaar en ouder. Naast Harry zwommen ook Nico Swart, Wouter van der Stelt en Paul Wijnja in deze ploegen.

De enige dame in het gezelschap, Mandy Swart, kwam op de 50 rug-, school- en vrije slag aan de start en wist alle drie de keren in de buurt van haar beste tijden te zwemmen.

Aan het einde van de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt en Ingmar wist in het klassement over 25 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en het klassement over twee keer 25m en twee keer 50 meter vrije slag in beide gevallen de derde plaats op te eisen.

Over een maand organiseren de Biesboschzwemmers in Papendrecht ook een masterswedstrijd en deze zal meetellen voor de Zuidelijke Cirkel 2023. Vorig jaar stond deze wedstrijd ook al op de planning, maar kon het niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen die toen golden.