Opgericht op 20 mei 1968
 
Ruime verbeteringen Biesboschzwemmers

Ruime verbeteringen Biesboschzwemmers

Tilburg, 16 oktober 2022 – Een aantal leden van de Biesboschzwemmers heeft deelgenomen aan een limietwedstrijd in Tilburg. Buiten was het mooi weer, maar gelukkig was hier binnen weinig van te merken. De temperatuur was aangenaam en dat zorgde voor mooie resultaten. Anne Lisman en Lars de Kooter wisten deze middag uit te blinken.

Anne zwom de 50 en 400 vrije slag en op beide onderdelen wist ze ruime verbeteringen te noteren. Anne haalde ruim twee minuten van haar inschrijftijd af op de 400 ‘vrij’ en ze bleef voor het eerst binnen de zes minuten. Op de vrije slag sprint haalde ze bijna twee seconden van haar tijd af en wist ze bijna binnen de 35 seconden te finishen.

Lars kwam deze middag drie keer aan de start en net als Anne begon Lars met de 400 ‘vrij’. In een goed tempo wist hij ruim zeven seconden van zijn inschrijftijd af te halen. Vervolgens mocht Lars de 200 wisselslag zwemmen en hij wist ruim binnen de twee en een halve minuut te finishen. Lars was zelfs sneller dan ooit op de 50 vlinderslag. Op de afsluitende 100 vrije slag was er weinig te merken van vermoeidheid bij de jonge zwemmer. Lars opende binnen de 30 seconden en uiteindelijk was hij bijna een seconde sneller dan zijn inschrijftijd.

Shanya Muilenburg en Amy de Kooter zwommen beide 50 vlinderslag. Shanya haalde twee seconden van haar tijd af en Amy enkele tienden. Naast de vlinderslag startte Shanya op de 50 vrije slag en ook hierop zwom ze een nieuwe toptijd en bleef ze binnen de 40 seconden. Amy’s tweede afstand van de 100 vrije slag en ze wist op dit nummer een kleine verbetering te noteren.

Over enkele weken is de tweede competitiewedstrijd en dan komen onder andere deze zwemmers aan de start. Tot die tijd staan er nog diverse wedstrijden op de agenda waar Biesboschzwemmers aanwezig zullen zijn.

Uitslag Limietwedstrijd TRB-RES

%d bloggers liken dit: