Opgericht op 20 mei 1968
 
Promotie- en degradatieregeling seizoen 2022-2023

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2022-2023

De eerste ronde van de Zwemcompetitie is enkele weken geleden gezwommen en daar hebben de Biesboschzwemmers een keurige 10e plaats behaald in de A-klasse van Regio Zuid. Op basis van die klassering was de verwachting dat dit ruimschoots boven de degradatiezone is en dat blijkt zo te zijn.

Vanuit de A-klasse promoveren landelijk gezien de 4 snelste teams naar de Eerste divisie en voor regio zuid geldt dat de nummers 18, 19 en 20 degraderen naar de B-klasse. Het verschil met de 18e plaats is op dit moment ruim 70 punten. Vanuit de B-klasse promoveren de eerste drie ploegen naar de A-klasse en de laatste drie ploegen degraderen naar de C-klasse. Vanuit de C-klasse promoveren ook weer de eerste drie ploegen.

De volledige promotie- en degradatieregeling is als volgt:

Landelijk

A-klasse               Landelijk gezien promoveren de snelste 4 teams naar de Eerste Divisie

Regio Zuid

A-klasse               Nummers 18 en lager degraderen naar de B-klasse

B-klasse               Nummers 1, 2 en 3 promoveren naar de A-klasse; Nummers 16 en lager degraderen naar de C-klasse

C-klasse               Nummers 1, 2 en 3 promoveren naar de B-klasse

De volledige regeling is te vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond.

%d bloggers liken dit: