Opgericht op 20 mei 1968
 
Minioren Biesboschzwemmers behalen ruime medailleoogst

Minioren Biesboschzwemmers behalen ruime medailleoogst

Andel, 8 oktober 2022 – Terwijl het buiten heerlijk weer was, hadden de Biesboschzwemmers in Andel een minioren- en limietwedstrijd. Aan de minioren wedstrijd deden 15 zwemmers mee en bij de limietwedstrijd stond de teller stil na negen zwemmers. De jonge zwemmers wisten 23 medailles bij elkaar te zwemmen. De oogst was acht goud, 10 zilver en 5 brons. In de limietwedstrijd wisten de zwemmers 17 persoonlijke records te zwemmen en de minioren kwamen tot 22 records.

Kwartet ‘scoort’ goud

Vier zwemmers wisten één of meerdere gouden medailles deze middag te veroveren. Femke van den Oven kwam tot drie keer goud. Zij was de beste op de 100m vrije slag, 50 rug- en vlinderslag. Shanya Muilenburg en Jesse Drewes waren twee keer de beste. Shanya deed dit op de 50 vlinderslag en 200 vrije slag en Jesse op de 50 rug- en vlinderslag. De laatste gouden medaille was voor Silke Jetten op de 100 rugslag.

Wessel van Wijk moest drie keer genoegen nemen met een tweede plaats. Op de 50 vlinderslag, 100 rugslag en 200 vrije slag was er elke keer één zwemmer beter dan Wessel, die wel drie keer een persoonlijk record wist te zwemmen. Björn Hoogerwerf en Ruben Kamp waren de jongste zwemmers die zilver wisten te halen. Björn deed dit op de 25 school- en vrije slag en Ruben op de 25 rugslag. Marley Spijker behaalde op de 50 ‘rug’ en 100 ‘vrij’ achter Femke een tweede plaats. Op de vlinderslag tikte ze ook als tweede aan, maar helaas vond de leiding dat zij de techniek niet goed had gedaan. Shanya tikte achter Silke op de 100 rugslag en was dus tweede en Louise Lobbezoo haalde net als de vorige keer op de 50 schoolslag een tweede plaats.

Cil de Vries, Danée Klop, Ruben en Silke waren goed voor een bronzen medaille. Cil deed dit op de 50 vrije slag en Danée als jongste meisje op de 25 schoolslag. Ruben wist net als Danée op de 25 schoolslag naar de derde plaats te zwemmen. Silke kwam als derde aan de finish op de 50 vlinderslag en 200 vrije slag.

Rianne Cornet, Rivka Jetten, Ise Vink en Ilse van Wijk wisten niet bij de beste drie te eindigen, maar ze lieten goede tijden noteren. In sommige gevallen eindigden ze net naast het podium zoals Ilse op de 25 vrije slag en Rivka op de 25 schoolslag.

Jeugd sterk op dreef

Naast de minioren zwommen ook nog 9 jeugdleden mee. Voor hen stond op het programma 200 rugslag of 100 schoolslag en later op de dag de 100 wisselslag of 50 rugslag. Op de 200 ‘rug’ wist Lars de Kooter zijn persoonlijk record ruimschoots te verbeteren. Ook was hij sneller dan ooit na 50 en 100 meter. Op de schoolslag zwommen Amy de Kooter, Rens Lisman, Herbert Schouten en Rik Vink naar nieuwe toptijden. Rik was zelfs halverwege sneller dan ooit. De 100 wisselslag wordt niet vaak gezwommen en dus konden er vandaag ruime verbeteringen genoteerd wordt. Amy, Lars, Anne Lisman en Jansje de Ridder zwommen ruimschoots onder hun persoonlijke records. De grootste verbetering kwam op naam van Anne met bijna acht seconden. Op de rugslag sprint gingen Rens, Herbert en Rik sneller dan ooit. Rik en Wessel wisten als startzwemmer van de 4×50 vrije slag estafette beiden hun persoonlijk record aan te scherpen.

De volgende minioren- en limietwedstrijd is pas in december en tot die tijd zal er nog aan diverse wedstrijden worden deelgenomen.

Uitslag Minioren circuit 2022-2023 deel 2

Uitslag Limietwedstrijd 2022-2023 deel 2

%d bloggers liken dit: