Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers middenmoot Zwemcompetitie

Biesboschzwemmers middenmoot Zwemcompetitie

Het afgelopen weekend is de eerste ronde geweest van de Nationale Zwemcompetitie seizoen 2022-2023. De Biesboschzwemmers komen dit jaar voor het eerst uit in de A-klasse van regio zuid, dit is hetzelfde niveau als ZVDO ’74. Nadat de punten geteld waren, bleek dat er maar een verschil van 8 seconden was tussen de beide verenigingen uit het Land van Altena.

Zondag avond waren alle punten bekend van de regio zuid en bleek dat de prestaties van de kleine groep in Barendrecht heel goed zijn geweest. Na de eerste ronde staat de Biesboschzwemmers op een verdienstelijke 10e plaats, twee plaatsen lager dan ZVDO ’74. Het gaat hier nog wel om een officieuze tussenstand.

Tussenstand competitie 2022-2023 A-klasse regio Zuid ronde 1

De verschillen zijn nu tussen sommige ploegen nog niet groot, maar de beste ploeg ‘scoorde’ ruim 120 seconden beter. Als we kijken naar de laatste drie ploegen, zo veel degradeerde er vorig seizoen naar de B-klasse, dan is het verschil ruim 70 punten ofwel 70 seconden.

De volgende wedstrijd is op 19 november in Gorinchem en daarna volgen nog wedstrijden in Andel en Gorinchem op respectievelijk 28 januari 2023 en 22 april 2023.