Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecords voor masters Biesboschzwemmers

Maastricht, 24 september 2022 – De eerste masterswedstrijd van het seizoen 2022-2023 bracht de zwemmers vanaf 20 jaar naar Maastricht. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Sander van Elburg, Paul en Annette Wijnja aan de start. In eerste instantie zou de wedstrijd gebruikt gaan worden als voorbereiding op de Nederlandse Masters Kampioenschappen van november van dit jaar, maar van de week werd bekend dat deze geannuleerd zijn en hopelijk hebben de masters begin volgend jaar weer een Nederlands Kampioenschap. In totaal werden negen clubrecords gezwommen.

Sander van Elburg wist met zes clubrecords in de categorie 30 tot 34 jaar de meeste records te zwemmen. Sander deed dit op drie sprint onderdelen en de andere drie gingen op de langere nummers. Op de 25 rug- en vrije slag en 50 vrije slag wist Sander de records aan te scherpen. Tijdens de 1500 meter verbeterde Sander de records op de 400 en 800 meter en ook zijn eindtijd na 1500 meter was goed voor een clubrecord. Deze 1500 meter wist hij in een vlakke race te zwemmen wat laat zien dat hij goed uit de zomer is gekomen na de diverse open water wedstrijden gezwommen te hebben.

De andere drie clubrecords werden door Annet gezwommen en zij deed dit tijdens de 200 meter vrije slag. De tussentijden na 50 en 100 meter en haar eindtijd na 200 meter staan nu als recordtijden in de boeken. Naast de 200 ‘vrij’ zwom Annette ook nog de 100 schoolslag en hierover was ze tevreden.

Paul was de laatste deelnemer deze middag en helaas wist hij geen records te verbeteren. Paul startte op de 50 en 100 vlinderslag. De 100 vlinderslag was al weer enkele jaren geleden dat Paul dit heeft gezwommen en hij was heel tevreden met zijn tijd. Op de 50 vlinderslag kon Paul net niet binnen de 33 seconden aantikken, maar hiermee was hij ook tevreden.

Begin november staat de volgende masterswedstrijd op de agenda. De masters gaan dan naar Etten-Leur om daar te zwemmen.

Uitslag ZC2022 deel 4

%d bloggers liken dit: