Opgericht op 20 mei 1968

Jeugd Biesboschzwemmers start sterk

Andel/Papendrecht, 17 en 18 september 2022 – Het nieuwe seizoen is voor de Biesboschzwemmers op twee plaatsen begonnen. In Andel kwamen 19 zwemmers aan de start van een minioren- en limietwedstrijden en in Papendrecht stond een wedstrijd van het lange afstand circuit (LAC) op het programma. In totaal werden er 23 medailles en bijna 40 persoonlijke records genoteerd.

Minioren ‘scoren’ twintig medailles

De zwemmers tot en met 11 jaar wisten in Andel negen gouden, acht zilveren en drie bronzen medailles bij elkaar te zwemmen. Jesse Drewes, Shanya Muilenburg en Femke van den Oven wisten alle drie twee gouden medailles te veroveren. Voor Rivka Jetten, Silke Jetten en Marley Spijker was er één keer winst. Tweede plaatsen werden door Jesse, Silke, Louisse Lobbezoo, Shanya, Femke, Marley en Ise Vink ‘gescoord’.  Marley wist zelfs twee keer naar een tweede plaats te zwemmen. De laatste drie medailles gingen met Silke en Wessel van Wijk mee naar huis. Wessel werd op de 100 vrije slag en 200 wisselslag derde. Rianne Cornet, Nakeebat Dahud en Lisa van Willigen wisten het podium niet te halen, maar ze lieten goede races zien en zullen zeker in de toekomst nog wel één of meerdere keren op het podium eindigen.

Sterke vrije slag races junioren

Naast de minioren kwamen ook de junioren aan de start. Lars de Kooter, Anne en Rens Lisman en Jansje de Ridder waren sterk op de vrije slag. Rens haalde ruim een halve seconde van de 50 ‘vrij’ af en andere drie zwemmers wisten op de 200 vrije slag ruime verbeteringen te noteren. Jansje haalde ongeveer twee seconden van haar tijd af en Lars bijna vier seconden. Anne wist met zeven seconden de grootste verbetering te noteren. Anne en Lars waren halverwege de 200 meter ook nog sneller dan hun beste tijden tot nu toe. Anne wist op de 100 rugslag ook nog eens een verbetering te noteren en in dit geval ging het om bijna een seconde. De laatste die een persoonlijk record noteerde was Amy de Kooter. Op de 50 schoolslag haalde ze ruim twee seconden van haar tijd af.

Ruime tijdsverbetering tijdens LAC

In Papendrecht werd er door vier zwemmers deelgenomen, twee meisjes zwommen de 200 wisselslag en twee heren de 800 vrije slag. De dames wisten op de wisselslag ruime persoonlijke records te noteren. Shanya Muilenburg zwom voor de tweede keer dit weekend de 200 wisselslag en was ruim vijf seconden sneller en Amy de Kooter wist bijna tien seconden van haar snelste tijd te halen. Beide dames wisten ook hun tijd op de 50 vlinderslag aan te scherpen. Op de 800 ‘vrij’ liet Lars de Kooter zien dat hij de afgelopen zomer veel open water wedstrijden heeft gezwommen. Halverwege was Lars 12 seconden sneller dan zijn beste tijd op de 400 meter en bij zijn aantikt na 800 meter was hij bijna een halve minuut sneller dan zijn inschrijftijd. Lars bleef voor het eerst binnen de 10 minuten en deed dit met ruim 26 seconden. Pieter Pijnenburg heeft de afgelopen tijd minder kunnen trainen door een blessure, maar ook hij bleef binnen de 10 minuten al scheelde het maar enkele honderdsten.

Over enkele weken staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en dan zal er gestreden gaan worden om lijfsbehoud in de A-klasse van regio zuid. Daarvoor komen nog enkele masters aan de start van een wedstrijd in Maastricht.