Opgericht op 20 mei 1968
 
Vier prijzen tijdens Kanaalrace

Vier prijzen tijdens Kanaalrace

Vlissingen, 4 september 2022 – Op de dag dat voor het laatst ingeschreven kon worden voor het NK open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race kwamen drie heren van de Biesboschzwemmers aan de start van de 50e Kanaalrace in Vlissingen. Sander van Elburg, Lars de Kooter en Ingmar Visser zwommen 1000m vrije slag en 1000m schoolslag. Lars mocht twee keer naar het podium komen en Sander en Ingmar ieder één keer.

Als eerste werd de kilometer vrije slag gezwommen en alle leeftijden gingen tegelijk het water in. In het begin lag Lars dicht achter de kopgroep, maar deze gingen net te snel. In de tweede groep wist hij zich goed te handhaven en na iets meer dan 13 minuten was hij aan de finish. Hij bleek later tweede in zijn categorie geworden te zijn. Sander zwom in dezelfde groep als Lars, maar kon zijn jonge teamgenoot niet voor blijven. Uiteindelijk bleek Sander ruim 20 seconden na Lars aan de finish te zijn als tweede in zijn categorie. Voor Ingmar is de vrije slag zijn mindere slag, maar hij was heel tevreden met zijn eindtijd van net binnen de 17 minuten.

Na de pauze stond de schoolslag op het programma en opnieuw zwommen de drie Biesboschzwemmers in hetzelfde nummer. Lars is het hele seizoen op de schoolslag al goed op dreef en zo ook vandaag. Zijn start was iets minder dan normaal, maar uiteindelijk was hij als derde overall aan de finish en als snelste van zijn leeftijd. Zijn tijd van net boven de 16 minuten laat zien dat het goed zit met de vorm. Het verschil met de tweede zwemmer in zijn categorie was bijna drie minuten. Ingmar was op de schoolslag sneller dan Sander, maar zij zwemmen in andere categorieën dus voor de prijzen maakte dat niets uit. Ingmar was tweede bij de 40-plussers, ruim een minuut voor nummer drie. Sander werd ook tweede in zijn categorie, maar kreeg geen prijs omdat er maar twee deelnemers waren. Sander deed net iets meer dan 19 minuten over de twee banen van vijf honderd meter.

Volgende week, 9 en 10 september 2022, zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie in Sleeuwijk. Aan het ONK doen enkele Biesboschzwemmers en zijn zullen er alles aan doen om zich te bemoeien met de strijd om de medailles. Vanaf 11 uur op de zaterdag is de BOWR en rond de klok van 14.00 uur zijn de prestatietochten voor ALShetjeraakt en daar kan op de dag zelf nog voor ingeschreven worden.

%d bloggers liken dit: