Opgericht op 20 mei 1968
 
Vier keer winst in Ganzetrek

Vier keer winst in Ganzetrek

Wilhelminadorp, 3 september 2022 – De eerste wedstrijd van het tweede Zeeland open water weekend bracht de open water zwemmers naar Wilhelminadorp waar door zwemvereniging De Ganze de Ganzetrek werd georganiseerd. Sander van Elburg, Lars de Kooter en Ingmar Visser kwamen allen twee keer aan de start en in totaal was er vier keer winst en één keer een tweede plaats.

De dag begon met de 1000 meter schoolslag voor zwemmers vanaf 12 jaar tot en met de masters. Alle drie de heren kwamen aan de start en vanaf het begin ging Lars met de snelste heren mee. Bij het keerpunt lag hij kort achter de derde zwemmer, maar helaas moest hij deze iets laten gaan. Uiteindelijk tikte Lars als derde aan, maar wel als eerste bij de junioren 1 en 2. Zijn eindtijd was iets meer dan 16 en een halve minuut en dit was ongeveer een minuut na de snelste zwemmer. Bijna twee en halve minuut na Lars kwam Ingmar aan de finish en hij was tweede in zijn categorie, de masters 40+. Bij een categorie jonger, de masters 30+, kwam Sander aan de start en hij wist binnen de 19 en halve minuut als eerste aan te tikken.

Na de pauze stond de 1000 meter vrije slag op het programma en net als bij de schoolslag was deze voor alle leeftijden. Sander en Ingmar zwommen dit nummer en opnieuw bij de masters. Sander was deze keer de eerste die aan de finish kwam na iets meer dan veertien minuten. Hij was ook de snelste bij de 30-plussers. Ingmar heeft bij de vrije slag meer concurrentie en hij eindigde net buiten het podium op een vierde plaats. Ingmar had bijna 17 en een halve minuut nodig voor de twee banen.

De laatste programmanummers was de 2000m schoolslag en hier kwamen bij de heren zes zwemmers aan de start. Vanaf het begin ging Lars met de twee snelste zwemmers mee. Op het keerpunt, na 1000 meter, was het verschil met de snelste ongeveer 10 seconden. Op de tweede baan kon Lars goed met de snelle heren meegaan en in de laatste 50 meter wist hij zelfs naar de tweede plaats te sprinten en was hij de snelste in zijn categorie. De eindtijd van 31 minuten en 34,52 is een hele snelle tijd voor Lars.

Morgen komen deze heren in Vlissingen opnieuw aan de start, alle drie zwemmen weer twee keer. De dag begint met de 1000 meter vrije slag en na de pauze de 1000m schoolslag. Misschien kan er weer zo goed ‘gescoord’ worden.