Quintet goud voor trio Biesboschzwemmers

Giessenburg, 25 juni 2022 – PCG uit Gorinchem organiseert al vele jaren in het 50 meter open luchtbad van Giessenburg een zwemwedstrijd. Dit jaar kwamen negen verenigingen aan de start en daarvan was De Biesboschzwemmers er één. Er deden 14 leden mee aan deze wedstrijd en werden enkele persoonlijke records gezwommen en daarnaast wisten drie zwemmers medailles te veroveren.

Tess Vonk en Lars de Kooter zwommen deze middag de 50 vlinderslag en 100 vrije slag persoonlijk en beide waren de beste in hun categorie. Tess lukte het net niet om haar inschrijftijden te verbeteren, terwijl Lars dit wel lukte. Lars haalde bijna een tiende van zijn vlinderslag tijd af en op de vrije slag ruim een halve seconde. De laatste gouden medaille was voor Shanya Muilenburg. Shanya was ruim zeven en een halve seconde sneller dan haar inschrijftijd die ze vorig jaar had gezwommen. Op de 50 schoolslag was ze zelfs bijna acht seconden sneller. Rens Lisman en Rik Vink wisten ook tijden te verbeteren. Rens deed dit op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag als startzwemmer van de 4×100 vrije slag heren estafette. Rik was sneller dan ooit op de 100 schoolslag.

Top 10 noteringen waren er voor Erik en Jesse Drewes, Amy de Kooter, Christel Kramer, Anne Lisman, Rik Vink en Annette Wijnja. Amy kwam met haar vierde plaatsen op de 100 school- en vrije slag heel dicht bij het podium. Christel en Annette werden allebei een keer zesde.

De estafettes lieten zien dat een langzame inschrijftijd niet negatief hoeft te zijn. De dames ploeg 4×100 vrije slag wist keurig vierde te worden en de heren werden zesde. De afsluitende 8×50 vrije slag estafette eindigde ook op een zesde plaats.

Het komende weekend de laatste wedstrijd in een zwembad en daarnaast zal er op drie plaatsen deelgenomen worden aan open water wedstrijden. Twee wedstrijden in Zeeland en de laatste open water wedstrijd is zelfs in België.