Biesboschzwemmers op veel fronten actief

Amersfoort/Bodegraven/Veldhoven, 18 en 19 juni 2022 – Het afgelopen weekend werd door een viertal leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan diverse wedstrijden. In Amersfoort kwam Lars de Kooter aan de start van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstand en op hetzelfde moment startte Ingmar Visser bij de open water wedstrijd in Bodegraven. Als laatste kwamen Nico Swart en Sander van Tilburg in Veldhoven aan de start van een masterswedstrijd. Bij alle wedstrijden werden mooie resultaten geboekt.

Kooter redelijk tevreden

Een week na de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven kwam Lars aan de start op de 1500 meter vrije slag. Lars stond als 10e ingeschreven en had als doel zijn tijd van een maand eerder aan te scherpen. Lars begon voortvarend en na 800 meter lag hij ongeveer 10 seconden onder het schema. Helaas kon hij het tempo niet volhouden en tikte hij net boven zijn tijd aan. Ondanks dat was hij wel tevreden met zijn race.

Zilver voor Ingmar

Sinds een week is het open water seizoen begonnen en in Bodegraven kwam Ingmar aan de start van de 1000m school- en vrije slag. Op de ‘vrij’ kon Ingmar zich niet met de prijzen bemoeien in zijn categorie, de heren tussen 40 en 49 jaar. Echter op de schoolslag lukte hem dit wel. Ingmar wist een mooie tijd te noteren, al is dit minder belangrijk in het open water, en dit resulteerde in een tweede plaats.

Record voor Sander

De tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2022 bracht de masters naar het nieuwe zwembad in Veldhoven. Sander wist op de 200 vrije slag zijn persoonlijk record met ongeveer vijf seconden aan te scherpen. Zijn oude toptijd stond al weer 5 jaar. Op de wisselslag lukte het Sander net niet om zijn tijd aan te scherpen. Voor Nico gingen zowel de 50 als de 100 meter rugslag lekker, maar het zal zeker nog een stuk sneller moeten. Nico zwom deze races in voorbereiding op de Europese Masters Kampioenschappen die aan het einde van de zomer in Rome (ITA) gehouden worden.

De komende weken zullen nog enkele wedstrijden in het zwembad gezwommen worden, maar ook aan wedstrijden in het open water zal er deelgenomen gaan worden. In de tussentijd gaan de trainingen in Werkina door, afgezien van een korte vakantie voor de jongste zwemmers. Op 9 en 10 september zullen ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie net als vorig jaar de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race georganiseerd worden en daar zullen diverse zwemmers ook aanwezig zijn.