Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing Minioren Finales 2022 Brabant dag 1

Terwijl in Oost-Brabant de junioren strijden om de Nederlandse titels wordt in West-Brabant gestreden door de minioren. In Roosendaal komen 6 zwemmers van de Biesboschzwemmers aan de start van de Minioren Finales 2022 Brabant. Beide dagen begint het inzwemmen om 13.00 uur en zal de wedstrijd rond 13.45 uur beginnen. De eerste dag komen er 4 meisjes aan de start en zal Bastiaan Baggerman als coach aanwezig zijn.

Livetiming

Evenement pagina

Zaterdag 11 juni 2022

Sessie 1

Vertrek 11.45 uur

Inzwemmen 13.00 uur

Wedstrijd +/- 13.45 uur

Pauze met prijsuitreiking na nummer 7

Programma 3 200m wisselslag meisjes minioren 5

De eerste die deze middag aan de start verschijnt is Amy de Kooter. Ze zal dit weekend in totaal 6 keer aan de start verschijnen. De inschrijftijden zijn van de minioren wedstrijden en dus kan het zijn dat er al sneller gezwommen is. Amy staat met haar tijd als 12e ingeschreven. Ze is al iets sneller geweest dan haar inschrijftijd.

Programma 5 50m vlinderslag meisjes minioren 3 en 4

Femke van den Oven zwom tijdens de laatste minioren wedstrijd voor het eerst de 50m vlinderslag en zij deed dit zo goed dat ze in Roosendaal opnieuw dit nummer mag zwemmen. Er komen 16 meisjes aan de start van de 18 plaatsen die er zijn en Femke staat als 5e ingeschreven. In hetzelfde nummer komen ook Shanya Muilenburg en Silke Jetten aan de start. Shanya staat 9e en Silke 15e op de inschrijflijst. Alle drie staan met hun snelste tijd ingeschreven.

Programma 7 100m schoolslag meisjes minioren 5

Het laatste nummer voor de pauze betekent de tweede start voor Amy. Amy mag de 100 schoolslag zwemmen en op dit nummer staat ze op de hoogste klassering voor deze dag. Amy mag in de snelste serie starten, want ze staat als 6e ingeschreven. Het verschil met het podium is ruim 5 seconden.

Programma 9 100m rugslag meisjes minioren 3 en 4

Het eerste nummer voor de meisjes na de pauze is voor Shanya en Silke, namelijk de 100 rugslag meisjes minioren 3 en 4. Opnieuw staan er maar 16 meisjes op de inschrijflijst en op basis daarvan zien we dat Shanya een serie eerder dan Silke aan de start verschijnt. Silke staat als 6e ingeschreven en Shanya als 7e.

Programma 11 100m vrije slag meisjes minioren 5

De laatste start voor Amy deze middag is het koninginnenummer, de 100m vrije slag. Amy staat 1ls 13e ingeschreven van de 18 meisjes. Haar inschrijftijd is ook haar snelste tijd van dit seizoen. Het is te hopen dat ze nog energie overheeft om haar tijd aan te scherpen.

Programma 13 50m vrije slag meisjes minioren 3 en 4

Het laatste persoonlijke nummer is de vrije slag sprint voor de jongste meisjes. Op dit nummer staan weer twee meisjes ingeschreven namens de Biesboschzwemmers, namelijk Shanya en Femke. Femke mag als eerste van de twee starten, want ze staat als 12e ingeschreven en start dus in serie twee. Shanya staat een stukje hoger op de lijst, namelijk op de 5e plaats en start dus in de derde en laatste serie. Het verschil met de derde tijd is minder dan een seconde, misschien zit er wel een podium plaats in.

Deze eerste middag komen een aantal zwemsters in de snelste serie aan de start, maar omdat de inschrijftijden niet altijd de snelste tijden zijn kunnen er verrassingen zijn uit de eerdere series.