Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterke schoolslag Tess Vonk tijdens NJK2022

Sterke schoolslag Tess Vonk tijdens NJK2022

Eindhoven, 11 juni 2022 – De tweede sessie van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2022 (NJK2022) stond in het teken van de school- en vrije slag. Tess Vonk zwom de 100 schoolslag en 200 vrije slag en Lars de Kooter de 100 vrije slag en 200 schoolslag. Beide lieten een goede schoolslag race zien.

Mocht Tess gisteren als eerste het water induiken, nu mocht Lars als eerste startten. Op de 100 vrije slag in baan 0 (nul) kwam hij aan de start en hij wist exact zijn inschrijftijd te zwemmen. De opening was bijna een halve seconde langzamer, 0.30.94 om 0.30.45; maar de tweede baan wist Lars het verschil te niet te doen en tikte hij dus in dezelfde tijd aan als zijn inschrijftijd. De 200 schoolslag startte Lars met het doel zo dicht mogelijk bij de top drie te eindigen om kans te maken op een medaille in het schoolslag klassement. De opening was heel goed, bijna anderhalve seconde sneller dan tijdens zijn snelste race. De derde 50 meter ging ook nog sneller, maar helaas verloor Lars alle voorsprong op zijn beste race en was hij uiteindelijk 0,05 seconden langzamer dan zijn inschrijftijd. Het verschil met de derde plaats was vijf seconden en dit kan dus wel eens te veel zijn voor een medaille in het schoolslag klassement. In het algemeen klassement vinden we Lars terug in de onderste helft van de 40 jongens.

Tess daarentegen maakt alle kans op een medaille in het schoolslag klassement. Op de 100 meter keerde zij halverwege als derde, maar dankzij een hele sterkte tweede 50 meter tikte zij als tweede aan onder de één minuut en 19 seconden. Het verschil met de nummer één is 7 punten die Tess dus goed moet maken tijdens de 200 meter. Echter nummer drie zit haar op de hielen met maar 2 punten minder. De vrije slag ging gisteren niet lekker en na de schoolslag was de hoop dat het nu beter zou gaan. Tess begon goed, maar al vrij snel was te merken dat het niet beter ging dan gisteren. Tess finishte een seconde boven haar inschrijftijd, maar in het algemeen klassement staat ze nu vierde.

Vanmiddag mag Tess 100 vlinderslag en 200 rugslag en komt Lars op de 100 rugslag en 400 wisselslag aan de start. Op hetzelfde moment komen in Roosendaal Femke van den Oven, Shanya Muilenburg, Silke Jetten en Amy de Kooter aan de start van de Regio Minioren Finales 2022 Brabant.