Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers promoveren

Biesboschzwemmers promoveren

Werkendam, 25 april 2022 – Twee dagen nadat de Biesboschzwemmers in AquaAltena te Andel hun vierde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 gezwommen hebben, is de officieuze eindstand gepubliceerd op de website van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Voor promotie naar de Regio A-klasse moest men bij de top drie eindigen en hierin is men geslaagd.

Na drie van de vier wedstrijden stonden de Biesboschzwemmers op een derde plaats en het verschil met de nummer vier was ongeveer 16 seconden en dus beloofde het spannend te worden. Aan het einde van de wedstrijd was men er niet helemaal gerust op aangezien er aan de laatste estafette helaas niet deelgenomen kon worden.

Aan het einde van de zondag bleek dat de vereniging die op de vierde plaats stond het iets minder goed gedaan had dan de leden van de Werkendamse zwemclub. Dit was goed nieuws, maar de verenigingen onder deze vereniging maakten ook nog een kleine kans om bij de beste drie te eindigen.

Uiteindelijk bleek op maandag middag rond het middaguur dat de Biesboschzwemmers de laatste wedstrijd als vierde zijn geëindigd en in de eindklassement op de derde plaats met een voorsprong van 21.69 seconden op de nummer vier.

Het komende seizoen zou men op basis van de huidige bepalingen van de competitie samen met PCG, ZVDO ’74 en ZPB H&L kunnen blijven zwemmen, maar hierover is pas zekerheid als de bepalingen en het programma voor het komende seizoen bekend zijn gemaakt. Nu zwemt ZVDO ’74 in de A-klasse en PCG en ZPB H&L in de B-klasse en zij lijken op basis van de huidige eindstanden ook in hun klasse uit te komen. Volgend seizoen staan de vier wedstrijden gepland op 1 oktober 2022, 19 november 2022, 28 januari 2023 en 22 april 2023. Binnenkort zal de officiële eindstand door de KNZB bekend gemaakt worden en dan kan men volgend seizoen de strijd op een hoger niveau aan te gaan en kijken of de Biesboschzwemmers op dit niveau ook hun mannetje/vrouwtje kunnen staan.