Opgericht op 20 mei 1968

Sterk vervolg International Talent Trophy 2022

Eindhoven, 19 maart 2022 – De tweede dag van de International Talent Trophy 2022 (ITT2022) in Eindhoven stond in het teken van de vlinder-, school- en vrije slag. Tess Vonk startte op de 400 vrije slag en 100 vlinderslag en Lars de Kooter op de 100 schoolslag en 200 vrije slag. Beide wisten een nummer in hun categorie op hun naam te brengen.

Tess startte deze middag op de langste afstand. Tess stond ingeschreven met een tijd uit het 25 meter bad en dan is het afwachten hoe het gaat in het 50 meter bad. Afgezien van de eerste 100 meter en de laatste 50 meter, wist Tess een vlakke race te zwemmen. Tess opende na 200 meter in 2 minuten en 30,97 seconden en na 400 meter stond er een tijd van 5 minuten en 6,53 seconden op het scorebord. Later op de middag mocht Tess de 100 vlinderslag zwemmen en wat de laatste keer niet lukte, ging vandaag wel. Tess wist binnen de 70 seconden te finishen. De opening na 50 meter was al drie tienden sneller en ze wist dit vol te houden. Uiteindelijk stond er een tijd van 1 minuut en 9,76 seconden op het bord. Het verschil met de tweede zwemster in de uitslag was ruim zeven seconden.

Lars begon met de schoolslag en wat gisteren niet lukte, ging vandaag wel. Lars wist zijn persoonlijk record op de 50 meter aan te scherpen. Bij het keerpunt was Lars 0,05 seconden sneller dan een maand geleden en ook dat was toen een tussentijd. In de tweede 50 meter kon Lars het tempo beter volhouden en uiteindelijk was hij bijna een seconde sneller dan een maand geleden. De tijd van één minuut en 16,30 seconden was ruim drie seconden sneller dan de nummer twee in de uitslag. Op de 200 vrije slag was Lars ingeschreven met een tijd van drie jaar geleden en deze werd verpulverd. Lars wist in een oplopende race ruim 17 seconden van zijn tijd te halen en stond er een tijd van 2 minuten en 25,27 seconden op het scorebord, goed voor een vijfde plaats bij de junioren 1 en 2.

Op de laatste dag zwemmen Lars en Tess beide dezelfde nummers. Als eerste mogen ze starten op de 200 schoolslag en ze sluiten de dag af met de 50 vrije slag. Daarna is het afwachten of ze nog een keer moeten starten in het finale onderdeel, de crownrace. Per categorie mogen de tien beste zwemmers 50 vrije slag zwemmen en degene die na de laatste zwemmer nog op de troon zit is de winnaar.