Opgericht op 20 mei 1968
 
Redelijk begin NJKkb2021

Redelijk begin NJKkb2021

De eerste sessie van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2021 (NJKkb2021) stond voor Lars de Kooter en Tess Vonk in het teken van de 400m vrije slag. Beide hadden hun inschrijftijd twee weken geleden gezwommen in Gorinchem.

Tess mocht het spits afbijten en wist in de laatste serie vooral indruk te maken aan het einde van haar race. Halverwege de race gingen bij Tess enkele keerpunten niet helemaal goed, waardoor ze een kleine achterstand had ten opzichte van de andere meisjes. Door een hele sterke laatste 50 meter wist ze beslag te leggen op een vierde plaats in de serie en uiteindelijk werd ze vijfde. De eindtijd van Tess was minder dan een halve seconde boven haar tijd van Gorinchem.

Lars had van de 1500 meter van vorige week geleerd dat hij met meer energie moest beginnen en hij deed dit ook. Het begin was heel goed, maar helaas ging het daarna toch langzamer dan hij wilde. Voor zijn gevoel ging de 400 meter beter dan twee weken terug, maar toch was Lars enkele seconden langzamer dan in Gorinchem. Uiteindelijk bleef Lars wel binnen de vijf minuten en was dit zijn derde tijd ooit.

Morgen komen beide zwemmers vier keer aan de start, twee keer een honderd meter en twee keer een twee honderd meter en op de diverse nummers zijn er kansen op hoge klasseringen.